Gandul de dimineata 22 Ianuarie

altar„În epistola către Evrei ne este arătat faptul că nenumăratele jertfe din timpul Vechiului Testament nu-l puteau împuternici pe niciun om să păşească înaintea lui Dumnezeu cu o conştiinţă curată: „… se aduc daruri şi jertfe, care nu pot duce pe cel ce se închină în felul acesta, la desăvârşirea cerută de cugetul lui“. Aceste jertfe, care se aduceau neîncetat în fiecare an, aminteau de păcate, dar nu puteau niciodată să-l facă desăvârşit pe cel care se apropia de Dumnezeu.

Era deci necesară o altă jertfă. Astfel a venit Domnul Isus pe acest pământ. El a devenit Om adevărat, dar fără păcat. Prin viaţa Lui de ascultare L-a proslăvit şi L-a cinstit pe Dumnezeul Său. El a dorit să facă numai voia lui Dumnezeu. Când Şi-a jertfit viaţa pe cruce, a corespuns în totul cerinţelor Dumnezeului sfânt. Dumnezeu Şi-a exprimat satisfacţia deplină cu privire la jertfa Fiului Său prin faptul că L-a înviat a treia zi.

Cel care se bazează în credinţă pe această jertfă, este îndreptăţit să se apropie de Dumnezeu cu o conştiinţă curată. Dumnezeu ne-a graţiat sau ne-a făcut plăcuţi în Hristos. Pe această bază minunată putem să păşim înaintea lui Dumnezeu şi să-L adorăm.”

*… Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup … Atunci am zis: „Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeu-le!“.

Evrei 10.5,7*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s