Gandul de dimineata 23 Ianuarie

avalansa_scarisoara_garda„Vorbirea lui Dumnezeu”

În fiecare an în Munţii Alpi cad cantităţi imense de zăpadă, care produc multe avalanşe. A rămas neuitată catastrofa produsă de o avalanşă în Austria în urmă cu câţiva ani. Atunci au murit 30 de oameni.

Astfel de accidente ridică multe întrebări asupra cauzelor producerii lor. S-a intervenit oare prea mult în natură? Nu ţinem seama în „era tehnicii“ de primejdiile care vin din munţi?

Într-un comentariu cu privire la această catastrofă, cineva a spus: Putem învăţa ceva, şi anume stima şi smerenia. Din context se trăgea concluzia că acestea trebuiau să fie faţă de „natură“. Însă adevărul este altul. În spatele tuturor lucrurilor stă Dumnezeu. Marea întrebare care se pune este: Înţelegem vorbirea lui Dumnezeu în natură?

Unii oameni spun cam aşa: „Astfel de catastrofe au mai fost şi în trecut“. Da, aşa este, dar oamenii zilelor trecute au recunoscut în astfel de situaţii intervenţia lui Dumnezeu. Iov şi prietenii săi au recunoscut că Dumnezeu în atotputernicia Sa poate folosi şi mersul vremii pentru binecuvântare şi smerenie faţă de Dumnezeu. Recunoaştem şi noi acest adevăr sau rămânem mereu nepăsători?

*Dumnezeu … face lucruri mari pe care noi nu le înţelegem. El zice zăpezii: „Cazi pe pământ!“. Iov 37.5,6*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s