4 antibiotice naturale de baza

raceala-32119Cand vine vorba de agenti antibacterieni, medicina naturala straluceste in domeniu. Desi sunt sute de antibiotice naturale, cu grade variate de tarie, aici sunt cateva dintre favoritele mele

Uleiul de oregano — Regele antibioticelor naturale, un studiu dupa altul dovedesc eficacitatea uleiului de oregano. Desigur, ca orisice, puterea produsului poate varia drastic. Unele produse sunt de fapt maghiran, si deloc oregano. Asa ca alege o marca reputata aprobata prin cercetari. Cauta produse ce contin oregano salbatic foarte puternic, cules in conditii dure. Poate ca nu suna prea important, dar conditiile aspre de obicei inseamna ingredienti activi mai puternici in planta, intrucat substantele fitochimice care cladesc sanatate sunt in mod frecvent cuprinse in sistemul imunitar al plantei.

Trei volume de cercetari efectuate de Paul Belaiche au gasit ca uleiul de oregano a omorat 96% dintre pneumococi, 92% din neisseria, proteus si stafilococi. Unele tulpini de nesseria sunt responsabile de boli precum gonoreea si meningita. Proteus este un tip de bacterie infectioasa intestinala, iar stafilococul este vinovatul in unele cazuri de intoxicatii alimentare. Uleiul de oregano a eliminat 83% din streptococi si 78% din enterococi, care sunt cauzatori de infectii ale gatului, scarlatina, febra reumatica, sindrom de soc toxic, cistite, infectii ale ranilor si anorexie.

Extract din frunze de maslin — Frunza de maslin, precum multe alte antibiotice naturale, este si un bun antiviral, ceea ce o face o excelenta alegere atunci cand natura microorganismului nu este complet cunoscuta. Doctorii O. si B. Lee de la Departamentul de Stiinte Biomedicale ale Unversitatii CHA din Coreea, au gasit ca extractul din frunze de maslin este potenta impotriva diferitilor microbi. In plus, cercetarile lor au aratat ca frunza de maslin prezinta capacitati de curatare a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt legati puternic de imbatranire si imbolnavire.

Usturoiul — Un antibiotic, antifungic si antiviral natural, usturoiul este o excelenta adaugare la dieta ta, in special in acest anotimp. Desi usturoiul contine potasiu siusturoiul antibiotice germaniu, doua minerale critice pentru o buna sanatate, el este cel mai bine cunoscut pentru compusii lui sulfurosi, in special alicina. Acestia sunt fitochimicele principale care amplifica imunitatea si actioneaza ca niste antibiotice naturale. Deci, doamnelor si domnilor, incepeti sa tocati marunt – usturoiul, vreau sa zic. Este timpul sa aruncam niste usturoi proaspat in supa, tocana, chili, sosuri, tot felul de legume favorite, creme etc.. Uitati de praful de usturoi. Majoritatea beneficiilor de sanatate sunt demult duse din el.

Ceaiul verde — Unul dintre ingredientele active din ceaiul verde este epigalocatechin galatul (EGCG), care a fost identificat in cercetari ca un agent eficient impotriva anumitor tulpini bacteriene orale. Intrucat ceaiul verde are multe alte beneficii de sanatate, inclusiv o impresionanta abilitate de a descompune grasimea in exces din corp, este un excelent antibiotic natural de adaugat in dieta ta zilnica. Pentru cele mai bune rezultate, asigura-te ca il plimbi prin gura. Iar pe langa toate acestea este si foarte placut si un bun substitut pentru cafea.

Voi ce alte antibiotice naturale mai folositi cu succes?

Sursa: Viataverdeviu.ro

Advertisements

One response to “4 antibiotice naturale de baza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s