Ce aratam pe facebook?

Girl-using-laptop-outside-001Nu ştiu dacă este normal sau nu, însă tot mai multe persoane îşi dezvăluie fiecare gând şi fiecare sentiment pe facebook, încercând probabil să demonstreze ce persoane minunate sunt sau ce le mai trece prin minte. De la fiecare preparat pe care îl servim până la ultimul articol cumpărat, mulţi dintre noi le postăm pe faceebok, ca să le arătăm celorlalţi cu ce ne-am mai înnoit. Poate că multora li se pare în regulă să postezi asemenea lucruri, însă mie nu. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să folosim facebook-ul, nu pentru a ne lăuda cu ce avem sau a ne certa pe diferite teme, ci pentru a fi de folos celorlalţi.
Am observat că mai ales fetele sunt dispuse la a-şi arăta fiecare gând şi sentiment pe facebook, sperând că vor ieşi probabil în evidenţă sau că vor primi atenţia cerută. Doar pentru că te simţi singuratică sau trădată de cineva, nu înseamnă că trebuie să postezi întreaga poveste pe facebook cu tot felul de citate menite să rănească ca străpungerea unei săbii. Sau doar pentru că ţi-ai cumpărat nişte articole de îmbrăcăminte de la Zara sau de la Bershka, nu înseamnă că e nevoie să ni le araţi pe net.

Însă, la urma urmei, fiecare arătăm ce avem în inimă. Nu putem să distribuim ceva de folos celorlalţi, cum ar fi un articol pentru cineva care trece printr-o situaţie grea sau un video motivaţional, dacă nouă nu ne pasă  cum se simt celorlalţi. În schimb, suntem dispuşi să postăm o mie de poze cu statusuri care mai de care încărcate cu tot felul de aluzii. Sau poze cu noi în tot felul de locuri sau poziţii, cu speranţa că vom aduna cât mai multe like-uri, dacă tot sunt la modă. Consider că ar trebui să avem mare grijă la ce postăm pe facebook şi oriunde altundeva pe reţelele de socializare, fiindcă tot ceea ce postăm s-ar putea întoarce cândva împotriva noastră. Să nu crezi că vei câştiga ceva dacă vei posta tot ce simţi sau ce gândeşti, din contră, îţi vei face o imagine proastă. Doar pentru că facebook e o reţea de socializare, nu înseamnă că acolo trebuie să comunici tot ce îţi trece prin minte. Ai mare grijă cât şi ce postezi.

Sunt foarte multe lucruri utile de postat pe facebook. Citate, video-uri şi articole interesante. Dacă îl folosim cu scopul de a fi de ajutor celorlalţi, facebook-ul poate deveni o sursă de binecuvântare. Dacă dăm like-uri la pagini menite a ne întări credinţa şi a ne încărca pozitiv, putem spune că folosim acest site în folosul nostru. Putem cădea în multe capcane chiar şi pe facebook, putem să devenim nişte oameni falşi.. sau putem fii lumini. Fiecare alege cu ce scop îşi va folosi contul de facebook.. pentru a fi o sursă de încurajare, sau pentru a vâna like-uri şi comentarii. Dar orice postăm va rămâne acolo înregistrat pentru totdeauna. Asta ar trebui să ne dea de gândit.

Articol scris de Milena Cismasiu

Sursa: Intrebarileinimii.blogspot.ro

Advertisements

One response to “Ce aratam pe facebook?

 1. IACOV 1:12. Ferice de cel ce rabda ispita. Caci, dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.
  13. Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: “Sunt ispitit de Dumnezeu.” Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni.
  14. Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit.
  15. Apoi pofta, cand a zamislit, da nastere pacatului; si pacatul, odata faptuit, aduce moartea.
  AMIN!
  Toti care isi arata faptele lor pe facebook sau alte retele de socializare facute in intuneric(in pacat)sunt dezradacinati si vor fi aruncati in foc!Dumnezeu nu se lasa batjocorit de niste fatarnici,farisei,idoli,mincinosi ,porci si scroafe care se tavalesc in gunoiul acestei lumi ,a pozelor, in desfrau ,idolatrie , imbuibari ,in lumea filmelor si lauda de sine.
  Facebookul este oglinda omului ,acolo vezi adevarata fata a omului,fiecare om se da mare cu ce este sau ce are ,fii diavolului se dau mari cu viata lor superficiala ,plina de succese lumesti si pagane si sunt niste scarbosi ,in schimb copii Domnului umbla numai in lumina Bibliei si sunt placuti Domnului traind o viata sfanta si curata ,ei sunt adevaratele lumini ,sfintii in Hristos.
  Cine este supus firii pamantesti si POFTA OCHILOR ,este inca un fiu sau o fica a diavolului ,dar cine este duhovnicesc este un copil de Dumnezeu nascut din nou si se fereste sa pacatuiasca.
  Fiecare om se lauda cu ce este si pacatele unora sunt la vedere in intreaga lume, fara nerusinare ,diavolul nu are rusine si respect ,singuri se dau de gol ca sunt slujitorii ai diavolului ,asa ca nu se pot dezvinovatii in fata lui Dumnezeu la marea judecata ca nu au stiut ca pacatuiesc mai ales cei care se dau mari” crestini(e)” cu faima lor .Crestinismul de azi este cel mai idolatru crestinism de sute de ani incoace ,unii crestinii de azi sunt mincinosi ,asa ceva nu a mai fost niciodata ,mai rau ca Sodoma si Gomora ,in urma cu 100 de ani abia unii reuseau sa-si faca o poza ,dar azi sunt cu miliardele ,caci preotii si pastorii au dat voie la toti fii si fiicele diavolului in biserici sa strice via Lui Dumnezeu ,ma refer la asa zisi “pocaiti(e)” ei care se dau drept crestini(e) slujitori si slujitoare au indemnat pe alti la pacat prin hainele indecente,curviile lor ,masini ,lucrari cu bani multi si distractii etc. acestia sunt o scarba pentru Dumnezeu si adevaratii crestini.
  Vai de cei prin care vine mijlocul de pacatuire IN BISERICI SI AFARA LOR ,viclenii si desfranatii bisericilor de azi au stricat buna credinta a oamenilor si tinerilor de azi.
  Feriti-va de bisericile si adunarile unde se practica mandria,lauda de sine ,idolatria ,lacomia ,obraznicia ,fugiti din astfel de biserici ca veti fi osanditi odata cu ei.
  Isus a zis :Fiti sfinti caci eu sunt sfant . AMIN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s