Sa vezi frumusete acolo unde nu te asteptai

frumusete-in-alb-si-negru_e60fb5df9e5477Cand ai o parere rea despre cineva (intemeiata sau nu), este foarte probabil sa uiti ca si el este om, si il vezi doar negru, si nu alb si negru, ca toata lumea. Spunea cineva ca “intotdeauna exista un colt de cer, chiar si in sufletul cel mai intunecat”. Iar daca vezi doar ce este rau, cum ti-ai putea schimba atitudinea negativa fata de o persoana anume intr-una pozitiva ? Eu cred ca am gasit o solutie. In loc sa te rogi si doar sa astepti o schimbare “miraculoasa” de sus, ar trebui sa incepi prin a intelege ce am scris mai sus, si anume ca oricine are parti si bune si rele. Apoi, trebuie sa-ti schimbi “ochelarii” si astfel sa descoperi ce este bun si frumos intr-o persoana anume printr-o mica analiza. Exercitiul care il propun este urmatorul:

1. Ia o foaie si un creion.
2. Gandeste-te la persoana care o ai cel mai putin “la inima” si scrie numele ei.
3. Ce vezi bun si frumos in ea? Mai jos, scrie 3 calitati pe care le-ai gasit.

Pe masura ce te straduiesti sa repeti acest exercitiu ori de cate ori crezi ca este necesar, devine un lucru obisnuit si chiar placut. Iar acesti noi ochelari prin care privesti vor incepe sa-ti placa atat de mult incat nu vei mai dori sa privesti prin ceilalti. Te incurajez din toata inima sa faci acest lucru. Pe mine m-a ajutat foarte mult, mai mult decat as fi crezut.

Daca doresti, poti sa ne scrii ce ai descoperit, povesteste-ne experienta ta. Spune-ne daca ti se pare ca acest exercitiu a fost benefic si de ce!

“Oricine are abilitatea de a vedea frumusetea nu va imbratrani niciodata”-Franz Kafka

Articol scris de Amalia C.

Sursa: Amadeah.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s