Gandul de dimineata 2 Februarie

121607 inchisoare„Grațiere refuzată”

În anul 1892, Wilson şi Porter au fost condamnaţi la moarte pentru furturi deosebit de grave. Cineva a avut prilejul să le ceară graţierea, şi ea li s-a acordat. Wilson a primit eliberarea, dar Porter a refuzat graţierea şi a fost condamnat. Şeful justiţiei din vremea aceea a scris pe actul de graţiere următoarele cuvinte: „O graţiere este un document, care spre a fi valid trebuie înmânat, dar înmânarea nu este completă fără acceptare. Ea poate fi refuzată de persoana căreia îi este acordată; şi dacă este refuzată, nicio putere judecătorească nu poate forţa graţierea condamnatului“.

Furtul deosebit de grav i-a fost iertat lui Porter prin actul graţierii. Dar el a fost condamnat prin neprimirea graţierii.

Prin neascultarea noastră faţă de Dumnezeu suntem condamnaţi la moarte. Însă Mântuitorul a luat asupra Sa osânda noastră. Astfel, în faţa lui Dumnezeu, păcatele celor ce cred în Hristos sunt iertate prin jertfa Sa de pe cruce. Aceasta este graţierea pe care ne-o aduce Mântuitorul. Noi trebuie numai să o acceptăm. Dumnezeu nu obligă pe nimeni, ci oferă graţierea. Noi suntem cei care decidem. Ce vom face?

*… ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti …

Deuteronom 30.19*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s