Alunele – ingredientul minune pentru diabetici

oana-cuzino-alunele-benefice-pentru-diabetici-300x199Majoritatea persoanelor care suferă de diabet sunt nevoite să excludă din dieta lor alimentele cu conținut de făină și zaharuri, mai ales când vine vorba de produse extra-rafinate. În plus, atunci când consumă alimente bogate în carbohidrați trebuie să le amestece cu ingrediente bogate în proteine, grăsimi sănătoase sau fibre, pentru ca digestia, absorția și eliberarea lor în sânge să fie mai lentă.

Din acest punct de vedere, alunele sunt un aliment foarte recomandat, pentru că sunt bogate în proteine (șapte grame/porția de 28, adică mai mult decât în cazul oricărui alt aliment de origine vegetală și aproape egal cu carnea), bogate în fibre (un pumn conține mai mult de un gram) și grăsimi de origine vegetală, bune pentru sănătatea cardiovasculară.

Așadar, sunt foarte recomandate persoanelor care au diabet, atât timp cât sunt consumate în stare naturală, fără prea multă sare sau zahăr adăugate.

Însă beneficiile sale sunt chiar mai multe. Printre nutrienții săi se numără și vitaminele din complexul B, antioxidanți precum vitamina E și C, potasiul.

Este cunoscut faptul că persoanele care suferă de diabet se vindecă mai greu de anumite infecții, pe care le contactează foarte ușor. Antioxidanții din alune sunt necesari pentru a preveni și vindeca mai ușor aceste infecții, mai ales cele cutanate.

Așadar, diabeticii pot găsi în alune toți nutrienții esențiali pentru sănătatea lor și pentru a evita complicațiile tipice bolii de care suferă.

Sursa: Oanacuzino.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s