Gandul de dimineata 4 Februarie

35 potcoava„Banul muncit (1)”

Cândva demult trăia un potcovar harnic. Toată lumea îl cunoştea şi îi preţuia munca. Însă potcovarul avea un băiat tare leneş. Cât era ziua de mare, băiatul nu făcea altceva decât să tolănească prin pădure. Credeţi că citea ceva? Nici de şcoală nu avea plăcere. Privea mereu la tatăl său cum cădea de oboseală. La mâncare însă, băiatul era foarte harnic.

De la o vreme, potcovarul a căzut pe gânduri cu privire la băiatul său. Băiatul a crescut şi nu iubea nici munca şi nici şcoala. Într-o zi la chemat pe băiat în fierărie şi i-a zis:

– Să ştii băiete că acul mic îmbracă toată casa şi hărnicia îţi dă de mâncare. Du-te în lume şi munceşte, dobândeşte bani şi apoi vino acasă. Dacă nu câştigi nimic, să nu te mai întorci acasă.

Auzind astfel de cuvinte, băiatul s-a întristat tare mult. Să-şi lase odihna şi să muncească? Stând el pe gânduri ce să facă pentru a nu lucra, i-a venit ideea să meargă la mama sa. „Ea este mai bună şi o să-i cer un galben. Cu galbenul mă voi preface că voi pleca în lume, ca să câştig ceva şi apoi voi reveni acasă şi-mi voi continua somnul.“

*Poftele leneşului îl omoară, pentru că nu vrea să lucreze cu mâinile.

Proverbe 21.25*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s