Gandul de dimineata 10 Februarie

opritor_ancorare_03„Funia”

Pe puntea unei bărci de pe canalul Pennsylvania-Ohio, într-o noapte, un marinar tânăr desfăşura o funie lungă. Cu aceasta dorea să prindă bine barca de următoarea ecluză. Dar printr-o smucitură neaşteptată, băiatul îşi pierdu echilibrul şi căzu în canal. Nimeni nu observase accidentul. În frica sa de moarte a reuşit din întâmplare să prindă funia prin întunericul care domnea. Era aceasta salvarea? Nu, băiatul ştia, că funia îi putea oferi sprijin tare, abia după ce ar fi fost derulată în întregime. Dar până atunci ar ajunge de mult în adânc.

Deodată a simţit o smucitură puternică. Funia s-a întins; cu noi forţe, băiatul a încercat să urce pe funie. Nu era o imaginaţie: funia atârna bine întinsă, parcă ţinută de o forţă secretă. Ud leoarcă şi tremurând, băiatul ajunse pe punte.

În lumina slabă a lunii a constatat că un nod din funie se fixase bine într-o crestătură a punţii superioare. Atunci şi-a spus: „Dumnezeu Însuşi m-a ajutat. Singur nu aş fi reuşit să mă salvez niciodată. Numai pentru că un nod al funiei s-a agăţat într-o crestătură, sunt încă în viaţă. Este o minune! Dumnezeu a considerat viaţa mea destul de preţioasă, pentru a o salva“.

Acest băiat a fost James Garfield, care mai târziu a devenit preşedintele Americii. În acea zi şi-a predat viaţa conducerii lui Dumnezeu.

*Tu eşti Dumnezeul care face minuni. Psalmul 77.14*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s