Gandul de dimineata 13 Februarie

255935_drujba_96548900 „Țăranul și pomul”

Un ţăran ducea o viaţă fără frică de Dumnezeu. Într-o zi a trebuit să taie un pom din pădure. Pe tot drumul şi-a adus aminte de versetul de astăzi pe care l-a învăţat în copilărie. Când ajunse în pădure, parcă o voce din interiorul conştiinţei sale îi spunea: „Tu eşti un astfel de pom şi meriţi să fii aruncat în focul veşnic“. Ca într-un film, viaţa sa de păcătoşenie îi trecea prin faţa ochilor. O adevărată luptă se dădea în sufletul său. Frica judecăţii lui Dumnezeu i-a cuprins fiinţa şi nu s-a mai împotrivit îndemnurilor lui Dumnezeu pentru pocăinţă. El a îngenuncheat în faţa acelui Dumnezeu pe care L-a necinstit prin neascultarea şi împotrivirea sa. O adevărată părere de rău a cuprins sufletul său şi, prin recunoaşterea păcatelor, a primit linişte sufletească. Ţăranul a plecat în pădure ca un batjocoritor şi s-a întors ca un om al credinţei.

Ajungând acasă, în satul său, a mărturisit şi altora despre dragostea lui Dumnezeu, despre puterea Sa transformatoare, despre mântuirea adusă de Mântuitorul pe crucea de la Golgota pentru toţi care cred în El, despre bucuria din sufletul său.

Iată un exemplu bun de urmat pentru fiecare cititor!

*Iată că securea a şi fost înfiptă la rădăcina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi tăiat şi aruncat în foc.

Matei 3.10*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s