Gandul de dimineata 17 Februarie

Siracusa-Catacombe-S.-Giova„Pierdut în catacombe”

Armata lui Napoleon ocupase Roma. Într-o zi, o grupă de ofiţeri a intrat în catacombe. Acolo au fost îngropaţi mulţi creştini; acolo au avut loc în perioadele de prigoană slujbe divine. În aceste locuri, unde odinioară au răsunat cântece duhovniceşti, bărbaţii doreau să chefuiască, să bea şi să se distreze.

Unul dintre ofiţeri era foarte glumeţ şi a vrut neapărat să cerceteze coridoarele întunecoase, în care nimeni nu îndrăznise să intre fără un ghid. El spunea că nu se teme nici de Dumnezeu, nici de diavolul, că nu crede nici în unul, nici în altul. În ciuda avertizărilor, a pornit la drum, a rătăcit mult timp la lumina lumânării şi s-a pierdut până la urmă în acel labirint întunecos.

A doua zi a fost trimisă o trupă să-l caute. După zile de căutare l-au găsit, dar aproape mort de epuizare. Urmarea acestei nesăbuinţe a fost o boală grea. Dar Dumnezeu i-a dăruit sănătate şi i-a trezit conştiinţa, l-a făcut conştient de păcatele sale. Astfel, batjocoritorul de odinioară a venit la credinţa în Domnul Isus Hristos.

Şapte ani mai târziu, ofiţerul a căzut într-o luptă. În raniţa lui s-a găsit o Biblie, pe care se putea vedea că fusese citită deseori de posesorul ei.

*Tu ai găsit plăcere să-mi scoţi sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia Ta toate păcatele mele! Isaia 38.17*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s