Alexandr Turckinov: Un important lider baptist din Ucraina a fost impuscat

Oleksandr_TurchynovAlexander Turckinov, important lider baptist ucrainian, fost vicepriministru in guvernul Iuliei Timosenko, a fost împușcat ieri de catre poliția regimului Ianukovici.

Agenția Interfax a anunțat ca printre cei impuscati de catre poliția regimului Ianukovici se afla si liderul Baptist Alexandr Turchinov. Ziaristul Maxim Eristav a relatat faptul ca Turchinov a fost împușcat, dar deocamdată nu se știe dacă a murit sau este internat într-un spital. Turchinov este predicator baptist, fiind in același timp cel mai important politician de credință Baptista din Ucraina. S-a născut in anul 1964 si a devenit deputat in 1998. A fost prim vicepriministru in cabinetul Iuliei Timoshenko si pentru o săptămâna a fost premierul Ucrainei. 

A fost primul civil in funcția de șef al Securității statului Ucraina. In anul 2004 a scris cartea Iluzia fricii.

Anterior, Alexandr Turcinov a fost atacat de necunoscuti care l-au stropit cu verde de briliant in momentul in care alaturi de alte persoane iesea de la spitalul in care este incarcerata Iulia Timosenko. Turcinov a declarat că opoziționarii au discutat la momentul respectivei intalniri cu Timoșenko tactica și strategia acțiunilor de viitor ale opoziției. 

Ucraina este in pragul unui război civil declansat in urma razgandirii președintelui Ianukovici de a începe demersurile pentru integrarea in Uniunea Europeană. In urma violentelor din Ucraina si-au pierdut viata in cursul zilei de marti 21 de persoane, iar circa 200 au fost ranite. Ucraina se confrunta cu o serie de violente fara precedent intre fortele de ordine si opozitie. Guvernele strine, printre care si cel roman, au facut apel la aplanarea conflictului si la incetarea otilitatilor impotriva manifestantilor.

Sursa: Revistacrestinulazi.ro

Advertisements

One response to “Alexandr Turckinov: Un important lider baptist din Ucraina a fost impuscat

  1. Nu vreau sa fiu rautacios, insa ce ne-a adus noua bun Uniunea Europeana ? Imi pare rau pt fratele din Ucraina, insa si mai rau imi pare pt Ucraineni ce protesteaza pt ca sunt pe cale sa piarda si mai mult decat li se pare ca ar avea de castigat. Asta pt ca Uniunea Europeana nu e un castig, ci dimpotriva o enorma pierdere. Parca vad, Ucraina acceptata in UE, ucrainenii ca si noi, buluc la munca in UE dupa aia, familii destramate, copii ramasi in grija la rude, parinti plecati departe. Apoi nu mai zic de mancare. Am fost in Ucraina acum vreo 6 ani, si mancarea pe care o gaseam in fastfood-urile, magazinele de pe acolo era cu mult superioara calitativ comparativ cu cea de la noi. Si asta tot din cauza UE pt ca obliga producatorii sa bage to felul de prostii in procesul de productie, etc, etc. In ucraina e 1 la suta vointa poporului, iar 99 la suta manipulare. Toate cele bune

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s