MESAJUL TRANSMIS DE PAPA UNUI GRUP DE PENTICOSTALI SI CARISMATICI

Pastori penticostali şi carismatici reuniţi în Texas primesc un inedit mesaj din partea Papei Francisc.

Un grup de pastori penticostali şi carismatici reuniţi într-o convenţie în Texas, au fost surprinşi de-a dreptul: papa le-a trimis un mesaj video pentru a le cere sprijin în rugăciune şi pentru a-i încuraja la rugăciune şi lacrimi pentru unitatea creştinilor.

În 14 Ianuarie 2014, Papa Francisc l-a primit într-o audienţă privată pe un vechi prieten al dânsului, pastorul anglo-carismatic Tony Palmer, probabil însoţit de soţia lui Emilia, care este italiancă. Tony Palmer este liderul unei comunităţi protestante de stil carismatic numită The Ark Community, integrată într-o alianţă de congregaţii de stil carismatic şi anglican (Comunitatea Bisericilor Episcopale Evanghelice), o realitate ecleziastică ce nu este integrată în Biserica Angliei, care îl are în frunte pe Arhiepiscopul de Canterbury.

Pastorul Palmer, avea deja în minte posibilitatea de a înregistra un mesaj al papei, dar în realitate iniţiativa a venit din partea Suveranului Pontif, pe care îl cunoştea din anul 2006, pe când acesta era cardinal în Argentina.

Palmer le-a explicat episodul de la Vatican pastorilor penticostali de la convenţia din Texas: „L-am întrebat, vreţi să scrieţi un mesaj? La care el mi-a răspuns: De ce nu mă înregistrezi în video? Eu deja aveam ideea în minte. Aveam cu mine iPhone-ul şi vroiam să-i cer permisiunea, dar nu voiam să abuzez de prietenia noastră”.

Şi aşa s-a înregistrat, cu un telefon mobil, un video pentru a fi difuzat într-o reuniune a pastorilor penticostali care avea să aibă loc câteva săptămâni mai târziu în Texas, eveniment organizat de Kenneth Copeland Ministries.

Palmer, le-a spus pastorilor că pentru a predica mântuirea este necesară unitatea tuturor creştinilor şi că de la Declaraţia Comună Catolico – Luterană din 1999 asupra Doctrinei Justificării, nu mai există motive pentru diviziune, citind apoi acea declaraţie: „numai prin har, prin lucrarea salvatoare a lui Hristos şi nu prin vreun merit al nostru, suntem acceptaţi de Dumnezeu şi primim Duhul Sfânt, care ne înnoieşte inimile noastre şi ne echipează şi ne cheamă la o nouă lucrare”. În locul lui „sola fide” al dogmei luterane tradiţionale, s-a găsit un teren comun în sintagma „sola gratia”.

„Deja nu mai protestăm împotriva doctrinei mântuirii a Bisericii Catolice” a spus Palmer. „Acuma predicăm aceeaşi Evanghelie”, şi apoi a pus video-ul papei al cărui text integral îl redăm în continuare.

ppfranciscob140313

„Dragi fraţi şi surori

Mă scuzaţi că vă vorbesc în italiană dar nu voi vorbi nici în engleză şi nici în italiană, o să vorbesc folosind limbajul inimii … Este o limbă mai simplă şi mai autentică şi această limbă din inimă are o gramatică specială. O gramatică simplă. Două reguli: iubeşte-l pe Dumnezeu deasupra tuturor lucrurilor şi iubeşte-l pe aproapele tău deoarece este fratele tău, este sora ta. Şi cu aceste două lucruri să continuăm.

Sunt aici cu fratele meu, fratele meu episcop Tony Palmer. Suntem prieteni de mulţi ani. El mi-a vorbit despre reuniunea voastră şi este o plăcere să vă pot saluta. Un salut fericit şi nostalgic. Fericit pentru că mă bucur că vă reuniţi pentru a lăuda pe Isus Hristos, singurul Domn, să vă rugaţi Tatălui şi să-l primiţi pe Duhul Sfânt. Aceasta produce bucurie pentru că se vede că Dumnezeu lucrează în toată lumea. Şi este nostalgic pentru ceea ce se întâmplă între noi, ca şi în cartiere. În cartiere sunt familii care se iubesc şi familii care nu se iubesc. Familii care se unesc şi familii ce se separă şi noi suntem puţin, îmi permit cuvântul, „separaţi”. Separaţi pentru că păcatul ne-a separat. Păcatul nostru. Neînţelegerile de-a lungul istoriei … un drum lung de păcate comune. Dar cine este de vină? Toţi suntem de vină! Toţi suntem păcătoşi, eh? Există doar unul drept: Domnul.

Am această dorinţă ca această separaţie să se termine şi să ne împărtăşim împreună. Sunt nostalgic de a vă putea îmbrăţişa cu îmbrăţişarea de care ne vorbeşte Scriptura când fraţii lui Iosif erau înfometaţi şi s-au dus în Egipt ca să cumpere de mâncare. Au mers ca să cumpere, aveau bani dar nu puteau să mănânce banii. Şi acolo au găsit ceva mai important decât mâncarea. Şi-au găsit fratele. Noi toţi avem bani; banii culturii noastre, banii istoriei noastre … atâta bogăţie religioasă şi atâtea diferite tradiţii … dar trebuie să ne reîntâlnim ca şi fraţi şi trebuie să plângem împreună Cum a făcut Iosif. Cu acest plânset ce uneşte. Plânsetul dragostei. Vă vorbesc ca şi frate, eh? Şi vă vorbesc aşa, simplu: cu bucurie şi nostalgie. Să facem să crească nostalgia pentru că aceasta ne va da curaj să ne întâlnim, să ne îmbrăţişăm şi să-l lăudăm pe Isus Hristos ca pe singurul Domn din istorie.

Vă mulţumesc aşa de mult pentru că mă ascultaţi. Vă mulţumesc aşa de mult pentru că mă lăsaţi să vă vorbesc pe limba inimii … şi de asemenea vreau să vă rog ceva. Să vă rugaţi pentru mine pentru că am aşa mare nevoie de rugăciunile voastre…. eu mă rog pentru voi şi voi continua să o fac, dar am nevoie de rugăciunile voastre. Şi să-i cerem Domnului să ne unească pe toţi.

Şi înainte, pentru că suntem fraţi. Să ne îmbrăţişăm, spiritual vorbind, şi să-l lăsăm pe Domnul ca să termine lucrarea care a început-o. Pentru că este o minune: minunea Unităţii deja a început. Spune un faimos scriitor italian, Manzoni, în una din scrierile lui, printr-un bărbat simplu: „Niciodată nu am văzut ca Domnul să înceapă o minune şi să nu ducă până la capăt”. El va duce până la capăt această minune a Unităţii. Vă rog ca să mă binecuvântaţi şi eu de asemenea vă binecuvintez. De la frate la frate.

Vă îmbrăţişez. Mulţumesc”.

Trebuie avut mare grija la astfel de mesaj. In Biblie ni se vorbeste despre “lupi imbracati in miei”. Daca stai si privesti cuvintele spune parca sunt adevarate, sau poate este un discrurs scris  si interpretat bine. Trebuie privita cu  atentie sporita ultima parte a mesajului in care se vorbeste despre “minunea unitatii deja a inceput”. Nu stim ce urmareste dar Dumnezeu sa ne aibe in paza pe toti.

Puteţi să urmăriţi acest mesaj şi în format video, în limba italiană şi subtitrat în engleză.

Sursa: Strainisicalatori.wordpress.com

Advertisements

5 responses to “MESAJUL TRANSMIS DE PAPA UNUI GRUP DE PENTICOSTALI SI CARISMATICI

 1. Se implineste apocalipsa 18… Azi maine. Cand se vorbeste de pace si liniste exact atunci se va inchide harul. Si nici vorba sa fie pace si liniste.

 2. ”Şed ca imparateasa, nu sunt văduvă si nu voi şti ce este tânguirea”- Apoc. 18:7…oare ne intrebam cine este biserica mama si cine sunt sau vor fi urmatoarele biserici fiice …citind aceste versete?

 3. De vre-o 150 de ani, Adventistii de ziua a saptea , predica si spune lumii despre Uniunea mondiala a religiilor si politicilor,(Ecumenism) in care este inclus si semnul fiarei.(Dumineca papala)
  Dar pare ca…degeaba; Avem in spate un nume care va provoaca greata, deoarece asta v-au invatat “prieteniii” de la varf.
  …….Ellen G White…..(Tragedia Veacurilor )

  Faceti bine si cercetati totul, ca sa puteti alege ceea ce este bun.
  Dumnezeu sa ne ajute la aceasta, pentru cei batrani dintre voi si pe moarte, dar pt cei tineri….ne vom intalnii ORI in pesterile muntilor si va vom predica acolo ceea ce nu ati vrut sa primiti in vreme de libertate.
  ORI in pivnitele unde ne veti ucide in numele unui crestinism cretin si inchizitional,caci ce a fost va mai fi si nimic nu e nou sub soare.

  “Duhurile rele, le-au strans, le-au facut UNA, in valea lui meghido, pentru razboiul de la armaghedon. Un loc care pe evreieste se cheama, Egipt(necredinta), si sodoma(libertate sexuala), iar pe romaneste PACE PACE >apoi va venii moartea in masa si in pace, caci uniti voi surghiunii pe cei ce nu se unesc, caci unirea asta este de la dumnezeul acestui veac, si macar ca va comporta in ea mari semne si minuni, vindecari si lucruri bune>>toate vor fi facute inaintea fiarei si cu puterea satanei care lucreaza chiar azi in fiii neascultarii de LEGEA cea SFANTA DREAPTA SI BUNA (Romani 7.12) A Lui Dumnezeu .

  Ps.Daca de Ellen G White aveti alergie, cercetati “inca o data” Apocalipsa.-Incepeti cu capitolul 12 si cap 13 apoi nainte pana la capat.

  Domnul Dumnezeul Cel vesnic Viu >Va scoate orice suflet sincer din uniunea babilonului , inainte sa reverse asupra lui , pocalul maniei Sale Divine.

  A Lui Sa fie Slava si Gloria in vecii vecilor !
  In Numele si in Meritele SANGELUI REGAL varsat NEVINOVAT la cruce
  Amin.
  Ajuta-ne Doamne …..

 4. E bine ca adevaratii dredinciosi sunt in alerta, dar nu e acesta falsul Mesia. Apropierea de evanghelici nu e inceputa de el, ci e inceputa de Ioan al XXIII, cfare-i mort din 1963 si deja sanctificat de cateva zile. Ceea ce trebuie sa atraga atentia oricarui crestin e ca anticristul va veni pe fundalul incurajarii coruptiei. Acesta, in schimb a incercat sa starpeasca coruptia si a dat afara mai multi cardinali prin care se spalau bani la vatican. Pentru asta este pus un pret pe capul lui. Asta nu ne ajuta suficient la clarificare, dar ceea ce trebuie sa stim e ca cei ce acum accepta compromisul, atunci vor fi gata sa-l accepte pe falsul mesia, pentru ca vine pe fundalul cochetarii cu pacatul. Este adevarat ca o unitate de confesiune ar insemna mult compromis, dar cel putin din punct de vedere institutional confesiunile nu-s gata sa faca acest compromis. E bine deci sa avem ochii deschisi, dar nu blocati pe un om. Antihristul s-ar putea sa vina mai degraba din mediul politic, decat din cel religios. Religia poate le va da binecuvantarea. Cei ce sunt ai Domnului cu toata inima, asa vor ramane, ai Domnului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s