Gandul de dimineata 28 Februarie

light_painting04 „Salvare din depărtare”

În urmă cu câţiva ani s-a petrecut o acţiune spectaculoasă de salvare în St. Peter-Ording. Un om, care dorea să fotografieze formaţiunile bizare de gheaţă de pe costa Mării Nordului, nu a mai găsit după lăsarea serii calea spre coastă şi a rătăcit dezorientat între munţii de gheaţă. Căuta în zadar cu lanterna sa de buzunar calea spre malul salvator.

În acelaşi timp, la câteva sute de kilometri depărtare, în Germania, o femeie şi-a conectat calculatorul pentru a observa prin Webcam apusul pe coasta îngheţată a Mării Nordului. Atunci a descoperit un ghem de lumină care rătăcea printre munţii de gheaţă. A telefonat imediat la poliţia din St. Peter-Ording, care a trimis un echipaj de salvare la faţa locului şi l-a salvat pe acel om.

În Psalmul 107 este vorba despre oameni, care s-au găsit într-o situaţie deznădăjduită, pentru că „nesocotiseră sfatul Celui Preaînalt“. Nu se întâmplă deseori această situaţie? Mulţi dispreţuiesc sfatul lui Dumnezeu şi consideră că reuşesc fără El. Abia mai târziu observă, că rătăcesc fără orientare şi se îndreaptă spre moarte. Dumnezeu aude strigătele după ajutor şi salvează. Chiar dacă nu este vizibil, El este totuşi aproape de noi şi dispus să ne ajute la timpul potrivit.

*Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. Psalmul 107.13*

Articol de la Claudia Dareie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s