Gandul de dimineata 2 Martie

keeping on„Casa îndurării”

Betesda era o sursă de apă curativă. Betesda nu era un ajutor permanent, ci numai un ajutor de moment. Mulţimea de oameni bolnavi reprezenta căderea omului şi neputinţa lui de a se vindeca. Oamenii aceia care sufereau de urmările păcatului în trupurile lor aşteptau mişcarea apei. Inimile lor erau pline de dorinţa de a fi eliberaţi de boala lor.
În această stare nenorocită, în care se afla poporul, a venit Salvatorul ceresc. Acum Betesda trebuia să fie dată deoparte. Apele ei nu mai trebuiau tulburate de un înger. Fiul lui Dumnezeu, adevăratul Izvor de sănătate, venise la popor.
Prezenţa Betesdei era o dovadă sigură că poporul avea nevoie de un Doctor, că mulţimea nu avea odihna lui Dumnezeu. Ei stăruiau în jurul acelei ape nesigure şi dezamăgitoare, cu toate că Fiul lui Dumnezeu era prezent în mijlocul lor. O scăldătoare înţesată de oameni care nu au luat seama la adevăratul Salvator, care putea să-i vindece. Aceasta a fost starea poporului de atunci, aceasta este starea oricărui om necredincios care nu vrea să se întâlnească cu Mântuitorul.
*În Ierusalim, lângă Poarta Oilor este o scăldătoare, numită în evreieşte Betesda, care are cinci pridvoare.
Ioan 5.2*
Articol de la Claudia Darie
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s