Coreea de Nord va executa 33 de crestini

kim_400_01Coreea de Nord raportează „rezultat perfect” la primele alegeri naționale sub Kim Jong-un, pregătindu-se, în același timp, pentru executarea a 33 de creștini, acuzați că ar fi încercat să răstoarne guvernul.

Pe canalele oficiale, Coreea de Nord se fălește cu un rezultat perfect în ceea ce privește prezența la voturi pentru primele alegeri naționale, organizate sub noua conducere a tânărului Kim Jong-un. Mascarada îi permite statului să realizeze un recensământ neoficial și să celebreze patriotismul prin organizarea de petreceri cu dansuri și muzică, scrie Time.

Pe canalele neoficiale, mass-media a aflat că autoritățile se pregătesc să execute un număr de 33 de creștini, care ar fi intrat în legătură cu misionarul baptist din Coreea de Sud, Kim Jung-wook, de la care ar fi primit bani pentru înființarea unei rețele de 500 de biserici de subteran.

Misionarul a fost arestat anul trecut, iar săptămâna trecută și-a cerut scuze în cadrul unei conferințe de presă pentru infracțiuni împotriva statului și a cerut să fie eliberat din custodia coreenilor. Acesta a fost prins în octombrie, încercând să ajungă la Phenian cu Biblii și alte materiale și filme creștine, scrie Daily Mail.
Cei 33 de creștini care ar fi colaborat cu Jung-wook au fost acuzați că ar fi încercat să răstoarne guvernul, aceiași acuzație pentru care a fost executat și unchiul liderului de la Phenian, Jang Song-thaek, împreună cu întreaga familie a acestuia.
„Complicii” misionarului își vor încheia viața într-o celulă, scrie Washington Times. Anunțul vine după dispariția „numărului doi în stat”, Choe Ryong Hae, care nu a mai fost văzut la ultimele evenimente publice, la care ar fi trebuit să apară în mod normal. Se suspectează că acesta ar fi fost cea mai recentă victimă a guvernului.

Sursa: SemneleTimpului.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s