Gandul de dimineata 11 Martie

inimioara mea„Inima”

Cuvântul lui Dumnezeu afirmă că inima omului este foarte înşelătoare. Într-adevăr, omul păcătos îl înşală nu numai pe aproapele său, ci, într-o anumită privinţă, se înşală şi pe sine. Când omul este învinuit că a făcut o nedreptate, încearcă să se scuze prin faptul că face referire la intenţiile lui bune; învinuieşte pe un altul, pentru a se dezvinovăţi; nu consideră păcat o minciună sau un furt atâta vreme, cât celui căruia i s-a făcut nedreptatea nu reuşeşte să-l dovedească vinovat.

Dumnezeu accentuează faptul că inima vicleană a omului este incorijibilă. Deci nu are niciun sens să ne străduim să vrem să devenim mai buni din propriile puteri. Orice încercare este sortită de la început eşecului.

Dumnezeu cercetează inima. Nimic nu este ascuns de privirea Celui care cercetează gândurile şi intenţiile inimii. În faţa Lui este imposibil de ascuns răul. Singurul lucru pe care îl poate face omul în această situaţie incomodă este să se recunoască păcătos în faţa lui Dumnezeu şi să-şi recunoască păcatele înaintea Lui. Dacă cel păcătos face aceasta, Dumnezeu îl iartă şi îi dăruieşte prin credinţa în Domnul Isus o natură nouă.

*Inima este nespus de înşelătoare …; cine poate s-o cunoască? Eu, Domnul, cercetez inima …, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui. Ieremia 17.9-10*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s