Gandul de dimineata 9 Martie

vindecare-viata-web„Vrei să te faci sănătos?”

Domnul venit din cer era în faţa acelui slăbănog, care nu avea pe nimeni să-l ajute. Acel slăbănog era caracterizat de lipsa de putere. Aceasta caracterizează pe orice om. Păcatul l-a adus pe om în această stare nenorocită. Pentru a fi scos din această stare este nevoie de o putere din afara omului. Aceasta a făcut Dumnezeu trimiţându-L pe Fiul Său în lume.

Văzând pe acel om nenorocit, Isus a întrebat: „Vrei să te faci sănătos?“. Era oare acel om gata să se încredinţeze aşa cum era în mâinile Mântuitorului? Isus ştia că aceasta era dorinţa cea mai arzătoare a inimii slăbănogului, dar voia să audă din gura lui cuvintele prin care acesta să-şi recunoască neputinţa şi nevoia de vindecare. La fel este şi cu mântuirea. Domnul ştie că avem nevoie de mântuire, dar aşteaptă să audă de pe buzele noastre recunoaşterea că suntem pierduţi, că avem nevoie de El ca Mântuitor.

Şi astăzi, Mântuitorul întreabă prin Cuvântul Său: „Vrei să te faci sănătos?“. Ce har măreţ să fii invitat în „Casa îndurării“ divine! Fără venirea Fiului lui Dumnezeu am fi fost cu toţii pierduţi pentru veşnicie. Dar acum oricine Îl primeşte pe Isus ca Mântuitor va fi salvat.

*Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani. Isus, când l-a văzut zăcând …, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?“. Ioan 5.5-6*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s