Decean – dedicare, perseverenta, excelenta – Inima Inchinarii

decean_trupa_660Muzica pe care o compunem și o cântăm este închinată Domnului. Este al doilea scop pe care îl avem pe acest pământ, și anume să fim buni ispravnici ai talantului pe care l-am primit de la Tatăl. Care este primul scop? Acela de a-L cunoaște pe Isus Cristos ca Domn și Mântuitor personal și puterea învierii Lui. Există putere în muzică; muzica în general poartă cu ea o încărcătură spirituală, e o cale directă către inima omului. Tocmai de aceea noi, trupa Decean, ne luăm în serios chemarea pe care am primit-o de sus, iar chemarea aceasta este aceea de a-i conduce pe oameni prin cântarea de laudă, închinare și rugăciune în prezența tronului lui Dumnezeu…

Cele 7 albume realizate de către trupa Decean au făcut din aceasta una dintre cele mai iubite și longevive trupe din România. Toamna anului 2012 avea să aducă în atenția ascultătorilor din România unul dintre albumele de referință în muzica românească și anume albumul Decean Vindecă Țara, conținând 100% compoziții proprii. Acestea au fost foarte apreciate de către tinerii din România, a căror inimă a rezonat cu ceea ce exprimă acest album. Impactul acestui album a reprezentat o certitudine, măsurată de numărul participanților la turneul Vindecă Țara, desfășurat în 14 orașe din România și 5 din diaspora română.

Pentru mulți, această deschidere a tinerilor români pentru trupa Decean a reprezentat poate o surpriză. Însă inima noastră este dedicată pentru această generație și credem că această lucrare a fost încă de la început în inima lui Dumnezeu. Mai mult decât niște concerte cu muzică bună și modernă, cei care au luat parte la aceste evenimente au fost încurajați, evanghelizați și învățați.

Pe lângă mesajul transmis prin muzică, concertele Decean au avut aproape de fiecare dată un mesaj relevant pentru această generație. Dumnezeu a început să lucreze într-un mod mai vizibil decât până acum la consolidarea Împărăției printre tinerii români prin fiecare dintre componenții trupei, mai mult decât o făcuse până la acest moment.

Încă de la începutul călătoriei pe acest drum al muzicii de închinare, ne-am propus să învățăm tinerii să se închine în duh și în adevăr, să fim un exemplu demn de urmat și să folosim influența noastră pentru a le arăta tinerilor că și în acest timp în care religiozitatea este o armă puternică împotriva creștinilor autentici, există posibilitatea să te închini și să te exprimi liber înaintea Celui care a dat totul pentru noi.

Toate aceste lucruri nu se puteau face doar cu ajutorul muzicii și a câtorva concerte, tocmai de aceea Casa Tâmplarului (biserica născută la Ocna Mureș) avea să-și extindă influența și în Cluj Napoca. Casa Tâmplarului, biserica noastră din Cluj a fost înființată în anul 2008 și este păstorită de către mine și Ninio Decean. Această biserică s-a născut din dorința și chemarea pe care Dumnezeu ne-a făcut-o, de a ridica o generație de oameni care trăiesc cu pasiune pentru Dumnezeu, de a face ucenici echipați pentru a deveni agenți ai schimbării în această Națiune, începând cu orașul Cluj.

Biserica și-a propus să evanghelizeze de asemenea și studenții din Cluj, cu ajutorul conferinței anuale Torent, ajunsă acum la a 5-a ediție. Această conferință a venit cu un suflu nou și încă de la început impactul a fost mare. Sala în care a fost organizată a fost plină în fiecare an. Ultima ediție a avut ca temă Campionul, inspirată de 1 Ioan 4:4 – Pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume. Mesajul transmis prin această conferință ar putea fi rezumat în următoarele cuvinte: „Povestea noastră este măreață, dar la fel este și sacrificiul. Viața pe care suntem chemați să o trăim și să o spunem și altora nu se obține stând degeaba. Nu este dobândită doar prin a privi, și nici doar prin faptul că asculți. Poveștile sunt scrise de scriitori, însă ele sunt trăite de oameni ca și noi. Avem valoare și tocmai de aceea provocările noastre sunt cu atât mai mari. Învingem aceste provocări nu prin propriile noastre puteri, ci prin ajutorul și harul Tatălui nostru. Aceste provocări nu sunt decât suplimentul necesar pentru povestea pe care o avem de spus. Pentru că fiecare poveste măreață are nevoie de oameni măreți.”

decean cd campionul 300Cu ocazia acestei ediții, am înregistrat și un nou album LIVE, Campionul, care va fi lansat în luna martie 2014. Albumul va conține aceleași ingrediente cu care s-au obișnuit ascultătorii: dedicare, perseverență și excelență.

Deși scopul principal al trupei Decean este acela de a transmite mesajul Împărăției tinerilor din ziua de azi, nu putem ignora importanța muzicii în închinare și a excelenței atunci când vine vorba de Împărăția lui Dumnezeu. De-a lungul anilor, componenții trupei au dat dovadă de credincioșie, dedicare, perseverență și toate acestea materializate în orele de studiu, bani investiți în echipament și munca din studio, pentru toate cele șapte albume lansate și pentru noul album Campionul. Toată această lucrare este rezultatul unor inimi deschise la voia lui Dumnezeu ca oamenii să fie prinși în acest val al Duhului Sfânt care poate aduce vindecare în primul rând în inimile noastre și apoi în țara noastră.

Scopul bisericilor, trupei și a conferinței este unul singur: Totul este despre Isus și pentru gloria și slava Lui. Nu ne dorim să fim vedete, ci pur și simplu vrem să împlinim scopul și chemarea pe care Dumnezeu îl are pentru noi ca și oameni și pentru trupa Decean. Tot ce ne dorim este ca Isus Cristos să fie înălțat în viețile noastre și prin slujirea pe care o facem prin muzică și cuvânt.

Mulți oameni și prieteni ne întreabă dacă nu am obosit. După atâția ani de cântat și umblat, cum de încă mai avem energia și resursele necesare lucrării pe care o facem? În primul rând, răspunsul se leagă de cine suntem noi… Suntem leviți, cântăreți dacă vreți, care s-au pus deoparte pentru Dumnezeu (trup, suflet și duh) și pentru poporul Său. Suntem oameni a căror dorință vie este să îi conducă pe oameni într-o închinare în duh și adevăr, iar acolo să fim transformați de puterea și ungerea Duhului Sfânt. Mai mult, în cadrul concertelor, evanghelizărilor, conferințelor, unde suntem invitați să cântăm, muzica ‘sub ungere’ creează platforma pentru ca Duhul Sfânt să lucreze în libertate, iar Cuvântul lui Dumnezeu, sămânța adevărului să fie semănată în inimile oamenilor. Apoi vine altcineva și udă, iar Dumnezeu face să crească.

Unul dintre cântecele de pe albumul Vindecă Țara este intitulat “Râul Vindecării”. Viziunea și inima noastră ca și trupă este exprimată în versurile refrenului acestui cântec care spune, “Este un râu ale cărui izvoare/ De la Tine aduc vindecare/ Din pustie ne-ai adus înapoi/ Doamne, toarnă viața ta peste noi.”

Ne dorim ca acest torent al Duhului Sfânt să inunde viețile noastre, casele noastre, școlile, facultățile, locurile noastre de muncă, bisericile noastre, orașele țării noastre – întreaga Națiune! Și fie ca acest vânt al Duhului să aducă mântuire, vindecare și eliberare în Numele lui Isus!

Nick Decean

Leave a comment