La ce sunt bune semintele de dovleac pentru sanatate

seminte-dovleac-r45XDacă simţi nevoia de o gustare, dar totuşi ţii la siluetă, atunci mănâncă seminţe de dovleac. Acestea sunt sărace în calorii, dar au un aport mare de vitamine şi minerale necesare organismului.

Menţin inima sănătoasă

Un sfert de cană cu seminţe de dovleac conţine aproape jumătate din cantitatea necesară zilnică de magneziu. Consumate zilnic, vasele tale de sânge vor funcţiona fără probleme şi tu vei fi protejată de infarctul miocardic şi de accidentele vasculare.

Întăresc sistemul imunitar

Bogate în zinc, seminţele de dovleac au grijă de organismul tău, protejându-l de bacterii. De asemenea, zincul ajută la tratarea oboselii cronice, a depresiilor şi reglează disfuncţiile sexuale.

Ameliorează simptomele menopauzei

Seminţele de dovleac au un conţinut bogat în fitoestrogeni, ceea ce determină creşterea colesterolului bun în sânge. Astfel, tensiunea arterială, durerile de cap, durerile articulare şi alte simptome apărute în timpul menopauzei dispar datorită acestor seminţe.

Combat insomniile

Seminţele de dovleac au în compoziţie triptofan, un aminoacid care activează „hormonul somnului”. De aceea, este bine să mănânci câteva seminţe înainte de culcare pentru a avea un somn liniştit.

Cum se consumă

Specialiştii recomandă să mănânci seminţele de dovleac crude. Dacă le cumperi din magazin, asigură-te că acestea nu au miros de mucegai şi nu sunt umede. Dacă preferi seminţele de dovleac prăjite, prepară-le în casă. Pune seminţele pe o tavă şi dă-le la cuptorul încins la 170 de grade timp de 15 minute.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s