Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!

andersonUn lider religios a declarat ca femeile ar trebui sa taca in biserica si nici macar nu ar trebui sa spuna „amin” in timpul serviciilor.

Steven L. Anderson este pastor principal al unei Bisericii Baptiste din Tempe, Arizona (SUA) si a devenit cunoscut cu aceasta declaratie dupa ce un videoclip al predicii sale duminicale din martie a fost incarcat pe youtube, relateaza Acontecer Cristiano.

Predicand din 1 Timotei 2:11, pastorul a transmis ca femeile ar trebui sa fie tacute in biserica: „Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea”, a spus pastorul, adaugand: „Eu nu consider ca o femeie ar trebui sa-l invete pe barbat sau sa se ridice mai presus decat el”.

Apoi pastorul a citit 1Corinteni 14:37 „Femeile sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvantul in ele, ci sa fie supuse, cum zice si Legea”, adaugand insa ca femeile se pot ruga sau pot canta imnuri de lauda.
El a reiterat totusi ca iese din discutie permisiunea femeilor de a vorbi in timpul serviciului divin, chiar de a pune intrebari, de a-si exprima bucuria sau de a spune „amin”.

„In primul rand, nici o femeie nu ar trebui sa predice. In al doilea rand, femeile nu ar trebui sa vorbeasca. Chiar daca au o intrebare, nu ar trebui sa o puna in biserica. Daca doresc sa-si intrebe sotii in legatura cu ceva, ar trebui sa astepte pana cand ajung acasa”.

Reverendul Jim Burklo, membru al Asociatiei pentru Viata Religioasa, a declarat pentru Huffington Post ca este important de a studia aceste pasaje cu atentie pentru a se evita neintelegerile: „Daca ne impunem sa reducem la tacere femeile din biserica, ar trebui de asemenea sa ucidem cu pietre si curvarii, homosexualii, etc. Nimeni, nici macar pastorul Steven Anderson nu poate indeplini toate aceste cerinte.”

Sursa: Afirmativ.com

Advertisements

One response to “Declaratie controversata a unui pastor: Femeile sa taca in biserica si nici sa spuna „Amin”!

 1. Femeile cu adevarat crestine sunt cele mai receptive la cuvantul Domnului de aceea spun AMIN si cred cuvantul Domnului .
  Dar e corect ca acei slujitori care traiesc in curvie,si preacurvie ,tineri necasatoriti s-au casatoriti care umbla prin biserici cu fete sau cu iubita lor traind in curvie , sa cante si sa vorbeasca in biserica din Biblie ?!!! Vai de voi ca habar nu aveti cine va vorbeste in adunari,nu femeia, ci insusi diavolul spune Amin si il trec lacrimi si fiori .
  Si dracii cred si se infioara.
  Nu va mai bateti capul cine sa vorbeasca sau nu in biserica ca oricum se vorbeste degeaba si vorbeste altcineva prin gura lor ,(satana) si fac marturii mincinoase, chiar daca e barbat ,ca nu mai exista frica de Dumnezeu si nici rusine .
  Asa ca ….pacatul e la culme si judecata sta sa inceapa chiar de la casa Domnului. Nu numai prin femeie vine diavolul cu minciuna in adunare ,ci si prin cei care se cred marii propovaduitori si traiesc si fac poftele diavolului ,numa ca sa va ia banii si slava pentru ei insisi.Cand in marturii toti se lauda ca s-au imbogatit ,au devenit vedete pe banii cui ?!!I ai fraierilor care cred in oricine le vorbeste de Dumnezeu in biserica pentru bani.
  2Tesaloniceni2:1-17
  3. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii,
  4. potrivnicul care se inalta mai presus de tot ce se numeste “Dumnezeu” sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu…..Amin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s