Gandul de dimineata 1 Aprilie

542212l-slideshow_2_large„Încurajarea copiilor”
Un băiat de opt ani nu avea calităţi fizice, dar îi plăcea baschetul. De aceea a exersat mereu. Băiatul l-a rugat de multe ori pe tatăl său să se joace împreună cu el, dar acesta îşi lua rar timp pentru băiatul său. Mereu invoca motivul că nu are timp.
Când băiatul a împlinit nouă ani, a stăruit atât de mult de tatăl său, până când l-a dus la o selecţie pentru practicarea baschetului. Înainte de încheierea selecţiei, tatăl i-a spus: „Băiete, mergem acasă! Nu eşti bun să joci baschet“. Mica încredere a băiatului în capacităţile sale nu prea mari a fost total zdruncinată de cuvintele necugetate ale tatălui. Abia după mulţi ani şi-a recâştigat încrederea, că este o fiinţă capabilă de ceva în viaţă.
Când părinţii nu-şi încurajează şi nu le acordă copiilor sprijinul necesar încercării de a realiza ceva, aceştia îşi fac, în anii formării personalităţii, o concepţie greşită despre capacitatea lor. Dacă eforturile copiilor nu sunt apreciate de părinţi, urmările în viaţa copiilor nu vor fi din cele mai fericite. De aceea, fiecare părinte să se lase învăţat de mesajul Bibliei. Privirea prietenoasă înveseleşte, încurajează inima copilului. Încurajarea îl întăreşte pentru o lucrare bună.
*O privire prietenoasă înveseleşte inima, o veste bună întăreşte oasele. Proverbe 15.30*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s