Gandul de dimineata 6 Aprilie

vase-din-lut-alb„Fapta Mariei”
Numai Maria a făcut ceva pentru îmbălsămarea Învăţătorului, căci celelalte femei au venit la mormânt, cu miresmele pe care le pregătiseră, după învierea Mântuitorului. Fapta Mariei a fost unică în glorioasa istorie a Domnului. Fapta Mariei se leagă atât de mult de moartea lui Hristos, încât oriunde se vesteşte evanghelia, se va vorbi despre ea. Avem aici o împlinire a cuvintelor: „Voi cinsti pe cine Mă cinsteşte“.
Astăzi, şi noi avem ocazia, după ce ne-am întâlnit cu Domnul, să dovedim că Îl iubim într-o lume în care ura şi dispreţul cresc în fiecare zi. Să dea Dumnezeu ca noi toţi, mici şi mari, să ne afirmăm ataşamentul faţă de Persoana slăvită a Mântuitorului, care S-a dat pe Sine la moarte pentru a ne salva sufletele! Pentru a face o astfel de lucrare, inimile noastre trebuie să fie pline de iubirea Sa, să fim preocupaţi cu El, să stăm la picioarele Domnului şi să învăţăm de la El. Acolo, Maria a făcut o lucrare atât de importantă pentru Mântuitorul! Acolo, respectul Mariei faţă de Răscumpărătorul a crescut aşa de mult, încât a putut să-L onoreze într-o ocazie unică! Inima Mariei s-a revărsat în semn de omagiu faţă de Domnul ei.
*Adevărat vă spun că oriunde va fi propovăduită evanghelia aceasta …, se va spune şi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei.
Matei 26.1*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s