Gandul de dimineata 10 Aprilie

lapte-2-shutterstock„Răsplata pentru paharul cu lapte (1)”
Un tânăr sărac, dar cinstit, ca să-şi poată achita taxele la Universitate, vindea diferite produse pe la casele oamenilor. Fiindu-i foame, găsi în buzunar doar o monedă de 10 bani. Se hotărî să ceară ceva de mâncare la prima casă. Bătu la uşă, şi o femeie îi deschise. Tânărul nu avu curajul să ceară de mâncare, dar în schimb ceru un pahar cu apă.
Femeia se gândi că tânărul este flămând şi îi aduse un pahar mare cu lapte. Oare s-a gândit femeia în acel moment la cuvintele Mântuitorului: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut“ (Matei 25.40)? După ce tânărul bău cu plăcere laptele, întrebă:
– Cât vă datorez?
– Nu-mi datorezi nimic. Mama m-a învăţat în copilărie să fim buni cu semenii noştri.
Îl cunoştea oare mama femeii pe Dumnezeu, marele Binefăcător al omenirii, care a spus prin Cuvântul Său: „împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost …“ (Isaia 58.7)?.
*Aşa a vorbit Domnul oştirilor: „Faceţi cu adevărat dreptate şi purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul“. Zaharia 7.9*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s