Gandul de dimineata 17 Aprilie

DSC_0272„Drumul care coboară”
Domnul Isus prezintă starea tuturor oamenilor sub simbolul unui călător, care, coborându-se de la Ierusalim la Ierihon, a căzut în mâinile unor tâlhari. Ierusalimul simbolizează starea de binecuvântare, în care Dumnezeu l-a aşezat pe om la creaţie, dar pe care el a părăsit-o prin neascultare. Acum, omul se află pe drumul care coboară spre Ierihon – simbol al blestemului.
Drumul, care coboară de la Ierusalim, este foarte înclinat. Ierusalimul este aşezat pe un munte la 780 m. înălţime şi Ierihonul pe malul Iordanului, a cărui vale foarte adâncă se află sub nivelul mării. Acest drum reprezintă într-adevăr drumul, pe care păcatul l-a aşezat pe om pentru a-l târî repede spre pierzare. Pe drumul care coboară, omul are de-a face cu satan, care l-a dezbrăcat de tot ceea ce l-ar fi făcut în stare să răspundă pretenţiilor lui Dumnezeu.
Drumul, care coboară, este partea tuturor oamenilor. Însă ce bucurie că pe acest drum vrea să ne întâmpine Mântuitorul! El singur ne poate da viaţa veşnică, pentru că S-a jertfit la cruce pentru toţi cei care cred în El. L-a întâlnit şi cititorul pe Mântuitorul?
*Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat şi l-au lăsat aproape mort. Luca 10.30*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s