Gandul de dimineata 19 Aprilie

01-Kolozsvar-Szent Mihaly-templom„Casa cu cruce”
Jack, un băieţel, locuia în Londra. Într-o zi s-a rătăcit în marea metropolă. Din curiozitate s-a îndepărtat prea mult de casă. Dintr-o dată şi-a venit în fire: era într-un loc necunoscut. Încercările sale de a găsi drumul spre casă au fost zadarnice. Istovit de atâta căutare s-a aşezat pe scările unei case şi a început să plângă. Cu ochii plini de lacrimi, Jack a fost găsit de un poliţist. Dar Jack nu ştia unde locuia. Poliţistul l-a întrebat dacă nu cunoaşte o clădire mai mare din apropierea casei. Dintr-o dată, faţa lui Jack s-a luminat. „Dacă sunt la casa cu cruce, atunci ştiu drumul spre casă.“
Această întâmplare ne aminteşte de mulţi oameni care au întors spatele lui Dumnezeu. Ei rătăcesc prin lume şi nu pot găsi drumul spre casa cerească. Însă mulţi şi-au amintit în această săptămână de patimile Mântuitorului. Sperăm să nu fi fost numai o formă de evlavie. Crucea aminteşte de jertfa Mântuitorului. Nelegiuirile noastre au căzut asupra Mântuitorului când era pe cruce. Prin jertfa Mântuitorului, oricine crede în El poate fi mântuit şi astfel să găsească drumul spre Dumnezeu.
*Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
Isaia 53.6*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s