Ortodocsii dezbat cazul PUSTAN: Liderii penticostali au deschis un dosar in judecata lui Pustan

pustan-p0192După cum era de așteptat, situația pastorului Vladimir Pustan este dezbătută în mod denigrator în mediul ortodox. Cei ortodocși au profitat de faptul că în public au ajuns prea puține informații despre situația pastorului Vladimir Pustan, așa că s-au folosit de dușmanii acestuia și de surse dubioase ale internetului pentru a-l denigra pe Pustan. 

Pe cel puțin trei site-uri ale ortodocșilor apare un articol în care se prezintă într-o lumină negativă atât penticostalii care formează un cult recunoscut legal în ROmânia, cât și pe pastorul Vladimir Pustan. Încă din titlul articolului se poate sesiza ura ortodocșilor față de penticostali, care există într-un mod pregnant și în anul 2014, când se consideră că într-o țară europeană, precum România, există libertate religioasă: „ATENȚIE: Un înșelat penticostal reușește să creeze o nouă sectă, profitând de naivitatea oamenilor”.

În articolul apărut pe site-urile religioase ale ortodocșilor se consideră că Demisia a apărut la puțin timp după ce i s-au făcut publice averile personale și la câteva zile după ce conducerea cultului penticostal l-a suspendat temporar”. Se știe deja că așa zisele averi personale au fost făcute publice de numitul Ioan Pop, cunoscut ca un om fără discernământ și care este folosit de multă vreme în a ataca slujitorii evanghelici. 

Monica A. Buciuman, autoarea articolului, notează în articol că „Apropiații pastorului Vladimir Pustan susțin că în curând, la noua “biserică” vor adera și alți pastori cu enoriașii lor”.

De asemenea, în articol se precizează că Surse ale cultului Penticostal din Oradea ne informează că liderii centrali ai cultului penticostal din România au deschis un dosar pe numele fostului pastor. Acest dosar conține documente și mărturii care vor fi folosite ca probă în judecata lui Pustan, la nivel de cult. Unele dintre acestea ar fi și de competența DNA”. Asta e culmea, la ortodocși ajung informații pe surse de la conducerea Cultului Creștin Penticostal din România mult mai repede decât la creștinii penticostali!

Sursa: http://penticostalismulazi.wordpress.com/

Advertisements

3 responses to “Ortodocsii dezbat cazul PUSTAN: Liderii penticostali au deschis un dosar in judecata lui Pustan

 1. domnul hristo s sal intareasca pe fratwle pustan in aceste vremurii din urma se face cernerea intre pokaitii care slujesc lui dumnezeu cu adevarat vor fi multi care se vor uni intro zi toti fratii intro biserika universala si va fi o turma si un pastor ceresc domnul hristos sal intareasca in misiunea de a duce omenii l hristos ..amin..!!

 2. si uite asa …_pocaiti_ se fac de ras pe ei insasi …si mai fac de ras si numele lui Dumnezeu…indfierent de cine are va castiga dreptatea …raul deja a fost facut ..pacat multi dintre liderii bisericilor protestante au ca dumnezeu banu…intotdeauna banul aduce ..putere,influenta…si uite asa sufletul lor si al multor enoriasi se va pierde…Va rog dati Glorie lui Dumezeu si NU pamantului acesta..Amin!

 3. Pacatul care se face in culte si religii a ajuns la culme ,de aceea Dumnezeu ne va da si dezastre si razboi ,ca adevaratii copii de Dumnezeu sunt prigoniti de fii diavolului .
  Slava Domnului pentru prigoana fr.Pustan ,din toate acestea el trebuie sa iasa invingator,de aceea nimic nu trebuie sa puna stapanire pe noi ,nici casele ,nici bani ,nici faima toate trebuie lepadate de la noi pana nu e prea tarziu .
  Matei 19:16 26
  16. Atunci s-a apropiat de Isus un om si I-a zis: “Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?”[…..]
  26. Isus S-a uitat tinta la ei si le-a zis: “La oameni lucrul acesta este cu neputinta, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinta.”
  Amin!
  Asa ca …..daca fr.Pustan si orice bogat care nu poate sa isi lase averile, Dumnezeu poate sa il desparta de ele ,ca sa aibe viata vesnica.
  Tot raul este spre un bine.Poate asa e voia Domnului,nimic nu se poate face fara voia Lui . Si Domnul Isus a vrut sa nu bea paharul maniei Lui Dumnezeu, dar voia Lui a fost ca sa il bea si inca pana la ultima picatura.
  Dumnezeu sa ne apere de toti dusmanii !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s