Gandul de dimineata 24 Aprilie

advice11„Sfaturi creștinești”
Carl von Linné, cercetător al naturii, a obţinut merite mari prin denumirile ştiinţifice, pe care el le-a dat plantelor şi animalelor. Dar atenţia lui Linné nu a rămas numai la natură, ci şi-a îndreptat-o spre Creatorul acestor lucrări din natură. El scria: „Aici admir înţelepciunea Creatorului, care poate fi recunoscută tot mereu în diverse feluri“.
Dar Linné a ajuns şi la convingerea că acest atotputernic Creator Se gândeşte şi la el personal. Despre aceasta, el scria: „A fost un timp când mă îndoiam că Dumnezeu Se interesează de mine“. Dar apoi a învăţat să se lase condus de Dumnezeu.
Dumnezeu este duh şi de aceea noi nu-L vedem. Dar împreună cu Linné şi alţi oameni de ştiinţă putem recunoaşte în natură mărimea şi puterea Creatorului nostru.
Dar acest Dumnezeu invizibil, a cărui putere veşnică se arată în natură, ne-a comunicat mult mai multe despre Sine. El S-a descoperit deplin în Fiul Său Isus Hristos. Cine doreşte să cunoască pe Dumnezeu şi îndurarea Sa, dragostea, adevărul Său, acela trebuie să meargă la Isus Hristos şi să-L primească în viaţa sa.
*… însuşirile nevăzute ale Lui [Dumnezeu], puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit … în lucrurile făcute de El …
Romani 1.20*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s