Gandul de dimineata 26 Aprilie

1459464342_bf730e90e0„Dumnezeu dorește realitatea”
Cât de binefăcătoare sunt aceste cuvinte rostite de Însuşi Mântuitorul pentru orice om care doreşte salvarea sufletului său! Însă atât timp cât omul nu-şi recunoaşte starea sa de păcătoşenie, Dumnezeu nu-l conduce la Mântuitorul. Cel ce nu recunoaşte că este bolnav, nu va merge la medic. Omul poate fi religios, respectuos faţă de anumite tradiţii, dar cu toate acestea să nu simtă dorinţa de pace sufletească. Astfel de oameni sunt creştini cu numele. Despre ei, Biblia spune: „Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort“ – mort în păcate şi în fărădelegi.
Dumnezeu doreşte realitatea şi nu o inimă prefăcută. Recunoaşterea vinovăţiei noastre înaintea lui Dumnezeu este drumul spre mântuire. Avertizarea profetului este valabilă şi astăzi: „Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză, şi nelegiuirile noastre ne iau ca vântul“ (Isaia 64.6). Însă nimeni nu este obligat să rămână în această stare de îndepărtare faţă de mântuirea lui Dumnezeu. Astăzi este ziua mântuirii; astăzi suntem chemaţi cu starea noastră la Mântuitorul; astăzi putem fi salvaţi pentru veşnicie.
*Isus … le-a zis: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi“.
Luca 5.31-32*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s