Gandul de dimineata 27 Aprilie

sfantul-mihail-gradinarul-atena-4„Întâlnirea Mariei cu Domnul”
Era ziua a treia. Domnul le-a vorbit adeseori ucenicilor că va fi dat în mâinile naţiunilor care Îl vor răstigni, dar a treia zi va învia. Lucrurile s-au întâmplat cum a spus Domnul. Maria se afla în faţa unui mormânt gol, care îi producea întristarea. Ea nu putea fi mângâiată, fiindcă Învăţătorul nu mai era. Dar după ce Maria şi-a îndepărtat ochii de la mormântul gol, lucrurile s-au schimbat. Întorcându-se, Maria L-a văzut pe Domnul, dar credea că este grădinarul. Fără explicaţii, Maria a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus, şi mă voi duce să-L iau“.
Maria a căutat pe Domnul, dar şi Bunul Păstor Îşi căuta oaia Sa ştiind ce se petrecea în inima ei. Ce bucurie a fost în inima Mariei, când s-a auzit chemată pe nume! Ce întâlnire fericită cu Învăţătorul şi Domnul vieţii Mariei!
Dacă noi Îl căutăm pe Domnul, El ni se va arăta în toată splendoarea Persoanei Sale. Trebuie să dorim ca Isus să ne umple viaţa. Dacă inimile noastre ar fi mai preocupate cu Persoana Domnului, mai alipite de El, multe lucruri în această lume şi-ar pierde importanţa lor şi ce bucurie am simţi în apropierea Mântuitorului! Ca şi Maria, să-L privim pe Hristos viu, ca pe Acela care vrea să ne dăruiască siguranţa învierii la o viaţă nouă.
*Isus i-a zis: „Marie!“. Ea s-a întors şi i-a zis în evreieşte: „Rabuni!“, adică: „Învăţătorule!“. Ioan 20.16*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s