Gandul de dimineata 2 Mai

Astronaut-trouble„Sunt eroi astronauții ?”
Astronautul american James Irwin descria în auto-biografia sa cum a zburat pe lună cu Apollo 15 în 1971. În prefaţă spunea: „Acest zbor, în care am văzut pământul ca un glob de pom de Crăciun, frumos, dar şi fragil, atârnând în adâncul întunecos al universului, şi am simţit apropierea nemijlocită a lui Dumnezeu, a fost un punct decisiv în viaţa mea“.
Citind această carte, vom observa că acest astronaut nu a fost un erou. El vorbeşte despre dezamăgiri şi perioade de criză, despre nefericiri şi boală în viaţa sa. „Nu, eu nu sunt un erou.“ În cartea sa nu este vorba despre aventuri şi triumful tehnicii, ci despre o istorie colorată a vieţii sale. Mai ales este „un document despre relaţia dintre Dumnezeu şi omul James Irwin, despre darurile şi binecuvântările, pe care i le-a dat Dumnezeu acestui James Irwin, despre dezamăgirile, pe care le-a trăit împreună cu El, şi despre strădania şi răbdarea Sa, cu care l-a adus pe calea cea dreaptă“.
Irwin le dorea cititorilor săi, ca prin cartea sa „să fie făcuţi atenţi încă o dată sau pentru prima dată în viaţa lor asupra conducerii şi dragostei lui Dumnezeu. Doar puţini oameni au ajuns pe lună. Dar fiecare om poate veni prin Isus Hristos la Dumnezeu“.
*Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – … îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?“.
Psalmul 8.3-4*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s