Gandul de dimineata 4 Mai

locuri-de-munca-in-germania-constructii-12„De la îndoială la credință”
Toma nu era cu fraţii săi, când Domnul a venit să-i vadă. Aflând cele întâmplate, el a refuzat să-i creadă pe fraţii săi, dacă nu va avea mărturia propriilor sale mâini şi a propriilor săi ochi. Toma şi-a reluat locul şi opt zile după aceea, ucenicii fiind din nou laolaltă, Isus a venit iarăşi în mijlocul lor. Această vizită a fost motivată de dragostea Învăţătorului pentru ucenicul său îndoielnic.
Întâlnirea lui Toma cu Domnul său l-a condus pe ucenic de la îndoială la credinţă. Cu câtă gingăşie şi răbdare S-a ocupat Domnul de ucenicul Său lipsit de credinţă! Mâinile şi coasta străpunsă a Domnului l-au convins pe Toma. Nu ştim dacă Toma a pus mâna în coasta Domnului, dar este sigur că şi-a dat seama că Învăţătorul este viu şi că este Domn şi Dumnezeu. Această recunoaştere conduce pe oricine la adevărata închinare.
Domnul i-a spus cu dragoste şi răbdare lui Toma, dar ne spune şi nouă: „Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut“. Cea mai sigură dovadă pentru omul credincios este Cuvântul lui Dumnezeu. Când Dumnezeu spune ceva, noi Îl cinstim când credem acel lucru. În schimb, Îl necinstim când nu credem Cuvântul Domnului.
*„Tomo“, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut“. Ioan 20.29*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s