Gandul de dimineata 7 Mai

20090626_imaginatie„Imaginația gândurilor”
Inima rea a omului este marcată de violenţă. „Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău“ (Geneza 6.5). Nu numai că fraţii lui Iosif au fost gata să scape de el prin fapte violente, dar s-au pregătit să-şi acopere violenţa prin cuvinte decăzute şi mincinoase. În spatele acestei acţiuni stă diavolul care de la început este ucigaş. Acest vrăjmaş inspiră gânduri şi fapte rele.
Violenţa şi stricăciunea sunt însemnele de frunte ale omului decăzut. El nu este simplu biruit de ispită dintr-o dată, ci, asemenea fraţilor lui Iosif, îşi plănuieşte actele de violenţă şi minciunile.
Prezenţa lui Iosif a stârnit violenţa fraţilor săi, întocmai cum prezenţa bunătăţii desăvârşite în Persoana Fiului lui Dumnezeu a devenit ocazia pentru cea mai furioasă izbucnire a ceea ce este rău în om. Dar bunătatea se arată la cruce, ca nicăieri în altă parte, pentru a scoate în evidenţă cea mai impresionantă expresie a răului prezent în om. Crucea este expresia urii faţă de Dumnezeu şi faţă de Fiul Său.
*Veniţi acum să-l omorâm şi să-l aruncăm într-una din aceste gropi … Geneza 37.20*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s