Gandul de dimineata 8 Mai

139871_articol„Nu amâna pe mâine!”
Un proverb spune: „Nu lăsa pe mâine ce poţi face astăzi“. Acest proverb capătă un sens imperativ, dacă este vorba de o chestiune fundamentală, care riscă să nu mai fie realizabilă mâine. Pentru a rezolva chestiuni de ordin economic, sunt succesori, moştenitori, supravieţuitori. Moartea unui director de întreprindere nu duce, în general, la lichidarea întreprinderii.
Dacă este vorba de starea de sănătate a cuiva, o amânare pentru mai târziu poate fi catastrofală. Pentru un bolnav, tratamentul prescris pentru astăzi nu-şi va produce efectul, dacă reţeta rămâne pe masă.
Pentru ce, deci, când este vorba de mântuirea sufletului, se aude deseori spunându-se că mai este încă mult timp până se va vedea apropiindu-se moartea? De altfel, ştie cineva când o va vedea apropiindu-se? Ea survine fără să anunţe. Tot aşa, unii oameni închid ochii în mod voit, ca să nu vadă această realitate. Cea mai elementară chibzuinţă ar trebui să trezească pe fiecare, ca să-şi pună cu curaj întrebarea asupra chestiunii vitale: întâlnirea cu Dumnezeu.
Cititorule, să ştii că Dumnezeu te cheamă astăzi la mântuire prin credinţa în Fiul Său! Mâine s-ar putea să fie un „prea târziu“ veşnic. De aceea nu amâna!
*… Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii. 2 Corinteni 6.2*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s