Gandul de dimineata 9 Mai

confidence„Încercarea credinței”
Ucenicii puteau să considere că, însoţindu-L pe Domnul şi Învăţătorul lor, vor fi la adăpost de toate greutăţile. Lucrurile nu s-au petrecut aşa cum au gândit ucenicii. Dificultăţile au apărut, pentru că diavolul ştie să stârnească o furtună puternică pe calea celor care nu mai sunt sub puterea sa.
Ucenicilor, ca şi nouă deseori, le lipsea cunoştinţa gloriei şi a atotputerniciei Domnului. Dacă ei ar fi cunoscut şi s-ar fi bizuit pe aceste adevăruri de preţ, nu s-ar fi îngrozit. Ştiind că aveau cu ei pe Creatorul lumii venit în chip de Om, pentru a împlini sfaturile veşnice ale lui Dumnezeu, ar fi înţeles că viaţa Sa nu putea să fie în pericol, că valurile nu puteau să-L înghită nici pe El şi nici pe ei ca însoţitori ai Domnului.
Domnul nostru încearcă uneori credinţa noastră şi, pentru a o întări, Îşi arată puterea şi bunătatea Sa. Astfel învăţăm mai bine cine este El şi cine suntem noi. Astfel vom putea spune cu psalmistul: „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie“.
*Isus S-a suit într-o corabie, şi ucenicii Lui au mers după El. Şi deodată s-a stârnit pe mare o furtună atât de straşnică, încât corabia era acoperită de valuri … Matei 8.23-24*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s