Gandul de dimineata 11 Mai

adwords-reach„Au văzut pe Domnul”
Ucenicii înşişi au descris, ce au trăit în seara primei zile a săptămânii, cu cuvinte din care răzbate întreaga lor fericire că au văzut pe Domnul. Ne vine destul de greu să ne imaginăm starea spirituală a ucenicilor. Un lucru este sigur, că ei au fost întristaţi şi au plâns şi că la început nu au dat crezare celor auzite despre învierea Învăţătorului lor, veste care le-a fost adusă de martori oculari. Dar în cursul zilei, credinţa în această veste s-a întărit tot mai mult şi a devenit în final un adevăr sigur, faptul că Domnul a înviat cu adevărat.
Ceea ce i-a determinat să se adune în acelaşi loc trebuie să fi fost cunoaşterea acestui adevăr, a realităţii învierii Domnului lor. Ei nu ştiau că Domnul va veni, dar ei ştiau că El trăieşte. Aceasta a fost suficient şi astfel ei s-au adunat pe baza acestui adevăr. Întâlnirea cu Domnul a produs bucurie ucenicilor. Scriptura ne spune că Hristos a venit şi a stat în mijlocul ucenicilor. Ce mângâiere găsim şi noi în acest adevăr! Domnul nostru doreşte şi astăzi să fie în mijlocul celor doi sau trei adunaţi pentru Numele Său. Să ne dăm şi noi toate silinţele să fim prezenţi în acel loc al întâlnirii cu Mântuitorul!
*Şi după ce a zis aceste vorbe, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Ucenicii s-au bucurat când au văzut pe Domnul. Ioan 20.20*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s