Gandul de dimineata 26 Mai

biblia„Cartea interzisă (1)”
Cu mulţi ani în urmă, în Franţa trăia un tânăr evreu. Încă din copilărie fusese dus în fiecare sabat la sinagogă şi ascultase cum se citea din Vechiul Testament. Tatăl lui era un om de afaceri prosper şi foarte pios. Ca toţi evreii credincioşi, el aştepta venirea lui Mesia. El nu citise niciodată nimic despre Isus, care a împlinit tot ce a prevestit Vechiul Testament despre Izbăvitorul care avea să vină.
Tânărul îşi iubea şi cinstea tatăl, şi dorea să devină într-o zi asociatul lui în afaceri. Fiind deschişi unul faţă de altul, vorbeau tot felul de lucruri. Într-o zi, tânărul i-a povestit tatălui că are un coleg de clasă prietenos, care citeşte în Noul Testament.
Tatăl a devenit foarte iritat la o astfel de veste şi i-a spus fiului: „Băiete, nu te atinge de cartea aceasta, că nu are în ea decât minciuni. Acolo scrie că a venit deja Mesia al nostru, dar poporul nu L-a recunoscut şi de aceea L-a crucificat. Trebuie să-mi promiţi că nu vei citi niciodată această carte!“.
Tânărul rămase pe gânduri. Această carte interzisă îi stârnea curiozitatea.
*Dacă este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iată un lucru nou!“, demult lucrul acela era şi în veacurile dinaintea noastră.
Eclesiastul 1.10*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s