Gandul de dimineata 28 Mai

biblia„Cartea interzisă (3)”
Cu mâinile tremurânde, tânărul evreu deschise Noul Testament şi începu să citească primul capitol din Evanghelia după Matei. Dar ce surprins şi dezamăgit a fost! Acolo nu era altceva decât o listă de nume vechi-testamentale pe care le cunoştea deja. Ce era periculos în această carte? A citit curajos mai departe. Urmă o scurtă relatare despre evenimentele care au avut loc înainte de naşterea Mântuitorului. Deodată se opri la versetul 21: „Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale“.
Tânărul citi şi reciti acest verset. Aşa ceva nu mai auzise niciodată. Putea oare un om să scape de vinovăţia lui? Tânărul îşi lua în serios religia. Voia din toată inima să facă binele şi să respecte Legea lui Dumnezeu, dar ştia că o încălcase mereu încă din copilărie şi că va face mereu la fel şi în viitor. Exista cineva care îl putea scăpa de vinovăţie? Exista cineva care să-l ajute să devină aşa cum ar fi dorit să fie? Dacă lucrul acesta era adevărat, atunci însemna că găsise răspunsul la cea mai importantă întrebare din viaţa lui. În sufletul tânărului evreu se împlineau cuvintele versetului din meditaţia de astăzi.
*Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină. Isaia 9.2*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s