Gandul de dimineata 3 Iunie

339546.pisica-home„Locul – Bunei Speranțe -”
La 2 august 1487, corăbiile comandate de Bartolomeo Diaz au plecat de-a lungul coastelor africane cu intenţia să găsească drumul spre „Ţara mirodeniilor“. Atingând pământul Africii, o furtună puternică i-a făcut să acosteze. Datorită furtunii şi a spaimei prin care au trecut, au numit locul acela „Cabo Tormentoso“, adică „Capul furtunilor“. Cei din vechime credeau că dincolo de el se afla marea spaimelor şi ţara întunericului. Când, mai târziu, Vasco da Gama a trecut pe acolo, i-a schimbat denumirea în „Capo di Bouna Speranza“, adică „Capul Bunei Speranţe“.
Până la venirea Mântuitorului pe pământ, oamenii se aflau într-un mare întuneric spiritual şi lumea putea fi numită „Capul furtunilor“. Din momentul în care Mântuitorul a biruit la cruce moartea şi pe cel ce avea puterea morţii, diavolul, lucrurile s-au schimbat. Cel care Îl primeşte pe Mântuitorul a trecut din locul de groază în locul „Bunei Speranţe“. Se află şi cititorul printre aceşti oameni fericiţi? Calea spre acest loc al „Bunei Speranţe“ nu este o religie, o tradiţie, o filozofie, o faptă bună, ci o Persoană: Isus Hristos. Cine Îl primeşte pe Hristos ca Mântuitor va avea parte de toate bunătăţile Domnului.
*Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă … Plângerile lui Ieremia 3.22-23*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s