Gandul de dimineata 30 Mai

ruben-safir„Dorința lui Ruben”
Ruben, deşi avea un caracter schimbător şi stricat din punct de vedere moral, avea totuşi undeva în sufletul său o afecţiune pentru fratele său. Dorinţa lui Ruben era ca după ce Iosif va fi aruncat în groapă să-l scape de ura celorlalţi fraţi şi să-l ducă la tatăl lor.
Aceşti fraţi ai lui Iosif, doritori de a vărsa sânge nevinovat, se aseamănă cu iudeii despre care apostolul Petru spune: „… voi L-aţi dat în mâna lui Pilat; şi v-aţi lepădat de El înaintea lui, măcar că el era de părere să-i dea drumul“ (Faptele Apostolilor 3.13). Când ne gândim la cele petrecute cu Mântuitorul, recunoaştem că alături de iudeii plini de ură, în zilele noastre sunt mulţi care mărturisesc public că admiră desăvârşirea Lui morală. Ei nu găsesc la Isus nicio greşeală (nici nu pot); şi totuşi, pentru a-şi păstra popularitatea în lume, ei înăbuşă convingerile luând decizii contrare Mântuitorului. Ei fac parte din grupul celor fără grijă şi indiferenţi, dar şi această formă de neutralitate nu-i va scăpa de judecata lui Dumnezeu, care stă să vină asupra unei lumi de nelegiuiri. Indiferenţa oamenilor cu privire la Hristos duce la moartea veşnică.
*Ruben le-a zis: „… mai bine aruncaţi-l în groapa aceasta care este în pustie, şi nu puneţi mâna pe el“. Căci avea de gând să-l scape din mâinile lor şi să-l aducă înapoi la tatăl lor. Geneza 37.22*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s