Gandul de dimineata 7 Iunie

cabana-in-padure„Ecouri în viață”
Aflându-se într-o excursie pe munte, o familie tânără a poposit la o cabană. Băiatul cel mic, supărat pe fratele său, s-a dus în spatele cabanei şi a strigat mânios: „Te urăsc!“. Dar imediat, un glas puternic i-a răspuns: „Te urăsc, te urăsc…!“.
Speriat, copilul a alergat la tatăl său şi i-a povestit toată păţania, spunându-i că cineva în vale strigă că-l urăşte. Tatăl a înţeles imediat despre ce este vorba, şi-a luat copilul de mână şi au mers în acelaşi loc. „Acum strigă: Te iubesc!“ Copilul a strigat şi ecoul i-a răspuns: „Te iubesc, te iubesc…!“.
– Ţine minte, copile, aşa este în viaţă. Dacă eşti om rău, vei întâlni răutate. Dar dacă eşti om bun şi te porţi frumos cu ceilalţi, vei găsi înţelegere la tot pasul. Chiar dacă nu vei fi iubit întotdeauna de oameni, în schimb dragostea lui Dumnezeu va fi mereu cu tine. Să nu uiţi aceste adevăruri!
„O inimă veselă înseninează faţa; dar când inima este tristă, duhul este mâhnit“, spunea înţeleptul Solomon. Dacă vrem să întâlnim feţe senine, trebuie mai întâi ca inimile noastre să fie vesele, deschise pentru dialog cu ceilalţi. Acesta este un ecou bun în viaţă.
*Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Matei 7.12*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s