Inepuizabilul Isus

Iisus-coroana-de-spini-900x480Ce mă atrage și mă impresionează profund la Isus este perspectiva Lui complet diferită asupra vieții și a lumii. El nu a căutat popularitatea, nu a urmărit puterea și nu a promovat revoluția. Nu S-a bazat pe strategii și nu a făcut politică. Nu a venit să critice, nu Și-a construit autoritatea pe slăbiciunea altora și nu a venit să dărâme ca să Își facă Sieși loc.

În schimb, Isus a venit să mărturisească despre adevăr, să îndrepte ochii oamenilor către lucrurile care dau speranță și viață, în final, singurele care merită. Nu S-a concentrat pe lupta cu răul, ci a întrupat binele. Isus a oferit o ilustrare a lumii desăvârșite pe care El a creat-o și a devenit un model care a demonstrat puterea iubirii, valoarea încrederii și posibilitatea reală a schimbării.

Eroii sunt cei care în viață, în situații deosebite, au oferit lumii mărturia uneia sau a mai multor virtuți, dar niciun alt erou pământesc sau mitic nu a reușit vreodată să schimbe perspectiva lumii atât de amplu, atât de simplu și atât de consecvent. De aceea, Isus, care nu a promovat revoluția, a pus în mișcare un proces al schimbării, revoluționar și fără precedent. El, care nu a căutat popularitate, a marcat istoria prin influența Lui. El, care nu și-a propus să vâneze răul, a făcut răul să se vadă hidos și de nedorit.

E dificil să te asemeni cu Iisus, dar doar dacă ai sentimentul că trebuie să te ridici prin tine însuți la înălțimea standardelor Lui. Cea mai frumoasă parte a Evangheliei este cea care spune că, atât în privința caracterului nostru, cât și în privința modului în care ne trăim fi ecare aspect al vieții, Iisus Însuși ne ridică la înălțimea standardului, dacă ne dorim să ajungem acolo.

Nouă ne rămâne să nu ne pierdem în lucruri mărunte și să nu ne luăm ochii de la Reper. Să nu ne lăsăm ispitiți de mirajul popularității, patosul criticii, văpaia revoluției, istețimea strategiei, promisiunile politicii sau garanțiile puterii. Spuneam că ne rămâne nouă. Nouă, ca oameni, fiecăruia în parte, dar și nouă, ca redacție a acestei reviste. Aceasta este viziunea care stă în spatele revistei Semnele timpului.

Începând cu această lună, Semnele timpului și-a împrospătat imaginea. Am schimbat logoul și site-ul. Și, cum întotdeauna un rebranding pleacă de la ceea ce a fost și de la ceea ce se vrea pe viitor, schimbarea imaginii și a site-ului ST ne-a dat prilejul să ne reafirmăm viziunea și responsabilitatea față de ea.

Noua imagine a revistei Semnele timpului și a site-ului sunt, mai întâi, un simbol care vorbește despre simplitate, un indiciu al intenției noastre de a explora mai îndeaproape modelul simplității lui Iisus. În al doilea rând, noutățile de pe site-ul ST, atât la nivel grafic, cât și la nivel editorial, vor urma dorința noastră de a căuta și mai atent acele unghiuri din care informația este cu adevărat relevantă, de a construi în loc de a critica, de a ne invita cu folos cititorii să gândească mai departe, dincolo de ceea ce este aparent sau facil.

E dificil să-ți propui asemenea ținte, dar doar dacă ai sentimentul că trebuie să te ridici prin tine însuți la înălțimea standardelor. Și ne vom strădui să ținem minte că nu este cazul.

Sursa: SemneleTimpului.ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s