Gandul de dimineata 15 Iunie

ucenici-knjige-1355433357-241207„Îndrăznește, nu te teme!”
Ucenicii erau singuri în corabie. Vântul potrivnic, care stârnea valuri ameninţătoare, gata să-i înghită, este un simbol al împotrivirii violente pe care o ridică vrăjmaşul sufletelor, diavolul.
Şi în această împrejurare, Domnul a dorit să pună credinţa ucenicilor la încercare. Când ucenicii L-au văzut umblând pe mare, li s-a părut că văd o nălucă şi au ţipat. Prezenţa Domnului, în loc să-i liniştească, a adăugat ceva la groaza lor. Ei nu L-au recunoscut pe Domnul. Aşa este ori de câte ori ne lăsăm copleşiţi de greutăţi. În loc să ne ocupăm cu Cel ce poate şi vrea să ne ajute, ne ocupăm cu greutăţile noastre căutând să le rezolvăm singuri.
Pentru a risipi temerile ucenicilor, Isus le-a vorbit: „Îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi!“. Cu toate că ucenicii Îl cunoşteau puţin pe Învăţătorul lor în acele momente, ce calm a trebuit să producă în inima lor acele cuvinte. Învăţătorul a urcat în corabie la ucenici, şi vântul a stat. Cine Îl acceptă pe Isus în corabia vieţii sale va auzi cuvintele Sale de încurajare.
*A văzut pe ucenici că se necăjesc cu vâslirea, căci vântul le era împotrivă. Şi într-a patra strajă din noapte, a mers la ei, umblând pe mare . Marcu 6.48*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s