Gandul de dimineata 17 Iunie

citirea_bibliei_trece_n_mediul_digital„Sic transit gloria mundi!”
Aşa obişnuiau să spună romanii când piereau bărbaţi mari. „Aşa trece gloria lumii!“ Foarte clar se potrivesc aceste cuvinte la unul dintre bărbaţii puternici din Germania de după război, şi anume: Erich Honecker (1912-1994).
Deja de foarte tânăr a devenit funcţionar comunist şi a petrecut zece ani în închisoare în perioada naţional-socialismului. În 1961 a condus lucrările de construire a zidului Berlinului şi până la urmă a reuşit în 1971 să ajungă în fruntea Republicii Democrate Germania. Ca vasal fidel al Moscovei, a înăsprit în interior asuprirea şi în exterior limitarea faţă de vest. Politica reformei lui Gorbaciov a respins-o. Datorită încăpăţânării sale, la puţine zile după schimbare, a fost destituit din funcţie de tovarăşii săi de partid, iar apoi acuzat de utilizarea cu forţa a puterii, de corupţie şi de omor. A fost închis, apoi s-a îmbolnăvit de cancer şi a fost eliberat, murind în Chile.
Versetul de astăzi ne spune că important este sfârşitul unui lucru. La poarta veşniciei nu foloseşte la nimic amintirea puterii trecute. Atunci important este ca problema vinei noastre să fie rezolvată deja în viaţa aceasta pe pământ. Numai cine a aflat iertarea păcatelor sale, va putea sta în faţa lui Dumnezeu.
*Mai bun este sfârşitul unui lucru decât începutul lui. Eclesiastul 7.8*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s