Biserica Prezbiteriana declara casatoriile gay „crestine”

dreamstime_xxl_784414-900x480Biserica Prezbiteriană din Statele Unite a votat pe 19 iunie să schimbe „constituția” bisericii nu doar pentru a permite oficierea căsătoriilor gay, ci și pentru a le declara creștine.

În urma votului majoritar, biserica va schimba limbajul folosit pentru a descrie căsătoria, de la o uniune între „un bărbat și o femeie”, la o uniune „între două persoane”. Însă înainte ca această schimbare să intre în vigoare, trebuie să fie aprobată de un număr de 172 de biserici locale, pe parcursul unui an de zile, scrie CNN.

Până atunci însă, delegații bisericii au votat să permită oficierea cununiilor gay în statele unde aceste uniuni sunt legale și unde liderii bisericii locale o permit. Această măsură intră în vigoare imediat. În America, 19 state și Districul Columbia recunosc căsătoriile homosexuale

Votul este o victorie răsunătoare pentru prezbiterienii pro-gay. „Acest vot este un răspuns la multe rugăciuni înălțate pentru ca Biserica să recunoască dragostea din cadrul cuplurilor de același sex”, a declarat Alex McNeill, director al organizației pro-gay More Light Presbyterians.

În ultimii ani, atitudinea Bisericii față de căsătoriile homosexuale s-a schimbat progresiv. În 2011, Biserica a elimintat primele bariere, permițând hirotonirea pastorilor care aveau parteneri de același sex. De la această mișcare, 428 de biserici locale s-au scindat de Biserică, optând pentru confesiuni mai conservatoare, sau s-au dizolvat cu totul. Un nou val de separări ar putea urma după votul de joi, însă se așteaptă să se atingă numărul de 172 de voturi necesare de la bisericile locale.

Sursa:  SemneleTimpului.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s