Gandul de dimineata 28 Iunie

Avion-1024x768-16146„Dezvoltare”
În 24.07.2000 s-a încheiat primul contract de vânzare a unui avion Airbus A380, cel mai mare avion civil de circulaţie aeriană din lume. Acest eveniment a fost prezentat corespunzător a doua zi în presa din Franţa (sediul principal al Airbus-ului se află în Toulouse). Aceeaşi ediţie a ziarului din 25.07.2000 prezenta şi un articol despre un alt avion deosebit, puţin mai „bătrân“: Concorde. Relatarea se încheia astfel: „Concorde va putea să zboare şi în 2020“. Dar chiar în seara aceleiaşi zile a avut loc deja la decolarea de pe aeroportul din Paris accidentul tragic în care au murit 113 oameni şi care a fost începutul sfârşitului pentru Concorde.
Toate aceste avioane demonstrează în mod impresionant progresul tehnicii şi capacităţile constructorilor lor. Lumea ia cunoştinţă cu mândrie de astfel de realizări. Dar dacă datorită unor greşeli tehnice sau omeneşti se ajunge la o catastrofă, atunci avem un sentiment de nesiguranţă şi de neputinţă.
Autorul versetului de astăzi se foloseşte de neputinţa omului pentru a indica spre Dumnezeul cel veşnic, pe care trebuie să-L cinstim şi în a cărui mână atotputernică ne putem încrede.
*Omul nu este stăpân pe suflarea lui … şi n-are nicio putere peste ziua morţii …
Eclesiastul 8.8*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s