Gandul de dimineata 30 Iunie

fotografii-de-la-rasarit-sorin-onisor-7„Copacul din Ténéré ”
Deşertul Ténéré este zona cea mai nerentabilă din lume; este numit şi deşertul deşerturilor. În mijlocul lui a stat în picioare mult timp un singur copac pe o rază de mai multe sute de kilometri. Este vorba despre arţarul umbrelă, care a slujit caravanelor şi şoferilor de camioane ca punct de orientare. În anul 1973, arţarul a fost lovit de un camion. Apoi a fost restaurat şi de atunci se află în muzeul naţional din Niger. În locul lui se află acum în pustie un copac artificial.
Deja în anul 1930 s-a cercetat cum a putut să supravieţuiască arţarul sute de ani într-o zonă atât de uscată. Făcând săpături, s-a găsit apă la adâncimea de 35 metri şi s-a constatat că rădăcinile copacului ajunseseră până la suprafaţa apei.
În Biblie, omul credincios, care duce o viaţă cu Dumnezeu, este asemănat cu un copac, care îşi întinde rădăcinile până la izvorul de apă. Chiar şi în „perioade de secetă“, el are acces la apa dătătoare de viaţă. De aceea, în ciuda arşiţei, este verde şi aduce roade. Ce imagine frumoasă! Un creştin, care se încrede în Domnul şi în Cuvântul Său, va deveni, la fel ca şi copacul din Ténéré, un punct de orientare pentru alţii.
* „… omul, care se încrede în Domnul , este ca un pom sădit lângă ape ; nu se teme de căldură şi frunzişul lui rămâne verde.” Ieremia 17.7-8*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s