Gandul de dimineata 2 Iulie

m_fenomenul-care-ameninta-cel-mai-rau-viata-pe-pamant-e-la-cote-alarmante_1358333591_0„Manifestarea răutății”
În orice pagină a istoriei neamului omenesc, în orice capitol, paragraf sau rând putem să citim despre ruina totală a omului, înstrăinarea lui în întregime de Dumnezeu. Aşa stau lucrurile şi în istorisirea de care ne ocupăm. În lipsa lui Ruben, Iuda a adus în faţa fraţilor săi tot felul de motive care să le mulţumească inimile lor pline de ură. Iosif a apelat la fraţii săi, dar aceştia au rămas nepăsători. Mai târziu au recunoscut unul către altul: „Da; am fost vinovaţi faţă de fratele nostru; căci am văzut neliniştea sufletului lui când ne ruga şi nu l-am ascultat!“ (Geneza 42.21). Atunci a fost prea târziu; Iosif fusese vândut.
Gândindu-ne la Mântuitorul, găsim pe paginile Scripturii că El S-a oferit de bunăvoie pe Sine Însuşi şi nu a opus nicio rezistenţă. Fiul lui Dumnezeu era în clipele calvarului ca o oaie mută, ca un miel pe care-l duci la măcelărie. El putea spune cuvintele profetice ale lui Ieremia: „O! voi, care treceţi pe lângă mine, priviţi şi vedeţi dacă este vreo durere ca durerea mea …“. Isus a simţit ura sub formele cele mai diferite. Dar acele manifestări ale răutăţii omului au făcut să iasă în relief perfecţiunile iubirii Omului desăvârşit.
*Veniţi mai bine să-l vindem ismaeliţilor şi să nu punem mâna pe el, căci este fratele nostru, carne din carnea noastră. Şi fraţii lui l-au ascultat.
Geneza 37.27*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s