Gandul de dimineata 6 Iulie

pacatele_femeii_moderne_14236000„Păcatul nerecunoștinței”
Din cauza condiţiei în care se aflau, cei zece leproşi nu s-au apropiat de Isus, ci doar L-au strigat de departe, rugându-L să-i vindece. Ei nu ştiau că Domnul nu putea fi atacat de lepra lor, că Domnul este Suveran peste toate lucrurile. El însă le-a răsplătit credinţa şi i-a vindecat. Ei au avut parte de o întâlnire fericită cu Prinţul vieţii.
Însă cu toate că au fost vindecaţi toţi zece, numai unul s-a întors slăvind pe Dumnezeu şi aruncându-se cu faţa la pământ la picioarele lui Isus în semn de mulţumire şi închinare. Prin atitudinea sa, acel samaritean reprezintă starea normală a oricărui om care şi-a recunoscut păcatul în faţa Mântuitorului şi prin credinţă a fost iertat. Un astfel de om a devenit un închinător adevărat în faţa lui Dumnezeu şi al lui Hristos. Ceilalţi nouă au pierdut prilejul de a-i aduce mulţumiri marelui Binefăcător.
Păcatul nerecunoştinţei este un mare pericol în viaţa oamenilor. Să ne ferim de el! Prin acest păcat, omul arată că inima sa este rece faţă de lucrarea Mântuitorului. Indiferent de poziţia noastră, Domnul rămâne Acelaşi, ieri, azi şi în veci.
*Isus a luat cuvântul şi a zis: Oare n-au fost curăţaţi toţi cei zece? Dar ceilalţi nouă unde sunt? Luca 17.17*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s