Rebelii islamisti au crucificat alti noua crestini in Siria

siria-crestini-rastigniti-620x348Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a scris în mod constant ororile războiului din Siria. După ce a început în urmă cu peste trei ani, a dus la 162 de mii de oameni morți și mai mult de nouă milioane de oameni au fost strămutați de la casele lor, raportează site-ul News24 citând agenția de știri Reuters. 

În ciocnirile dintre forțele guvernamentale și rebeli, între două grupuri islamiste diferite, creștinii sunt prinși la mijloc, și sunt grupul care suferă cel mai mult în acest război. Când rebelii invadează satele și orașele creștine din Siria, de obicei pedepsesc pe rezidenții care nu slujesc pe Allah și nu sunt aliați ai președintelui Bashar al-Assad. 

Armatei rebele a statelor islamice Irak și Siria (ISIS – Islamic State of Iraq and Syria), au atras atenția internațională pentru manifestările de cruzime ale acestui război. Scopul lor declarat este de a crea un stat islamic în zonele sunnite din Irak și Siria. 

În weekend-ul trecut, ei au dat două semne clare că lucrurile le sunt sub control din nou. După recentele alegeri, era de așteptat că ritmul războiului să fie negociat. 

Cu toate acestea, imaginile postate de la acțiunea ISIS în provincia creștină de Alep, din nordul Siriei arată nouă oameni care au fost răstigniți în public. Acuzația a fost apostazia (părăsirea credinței islamice). Unul dintre ei a reușit să supraviețuiască după ce a fost crucificat pentru opt ore. El a spus că a fost torturat după ce extremiștii au invadat satul în care locuia, și a fost condamnat la moarte pentru credința sa, a raportat site-ul Telegraph.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s